40 med god smak av 20

40 är det nya 20 vet du väl skojar unga säljaren på mitt jobb ett par dagar före min stora dag. När jag var 20 och skulle i lilla klänningen på fredagen räckte det att man råbantade from tisdag och sedan gled man i klänningen och vidare ut i natten i veckoslutet.

 Nu för tiden krävs det bättre planering… med det mesta. Då kunde man bestämma sig för att dra till Turkiet en torsdag och sedan åka ut till Landvetter nästa dag, vänta vid incheckningsdisken och köpa biljett på plats. Idag redigbyxbokar vi ett halvår innan och förbeställer taxfreevaror med nöjd min. 

Det var vildare förr men jädrans vad härligt att vara äldre. När chefen maktdemonstrerar ser man igenom det och maktdemonstrerar tillbaka och då heta jobberbjudandet dyker upp säger man inte tacksamt JA direkt utan frågar istället hur mycket högre lönen blir. Igår när jag fyllde 40 kidnappade Karin och Sara mig. Det blev picknick på zebrafilt vid vårt simställe. Solen sken, vi åt hembakt och drack perfekt kaffe. Vi hann även surfa på klänningar där på pläden. Livsviktiga beslut om vad som ska bäras på festen efter vårt livs första triathlon i augusti. Jag måste ju som bekant nu mera både beställa och banta i tid.

Eventuellt blir det så att vi färgmatchar varandra på ett avslappnat subtilt sätt. På ett extreeeemt sofistikerat vis syns det att vi är en grupp. Kanske en väska som perfekt harmonierar med ärmen på kompisens skira stass. Inte för att vi bryr och planerade ihjäl oss utan för att det bara föll sig naturligt….. För precis så jobbar en erfaren kvinna runt 40 med sin inre 20-åring vilt applåderande på axeln. 

Kommentera