Dansa i neon

Ja du syns ju iallafall skrockar sambon när jag tar på mig illrosa löparjackan. Jag speglar mig och minns när tuffa killen i nian sa:”Går den tröjan på batteri ellerrrrr?” till mig när jag första dagen på högstadiet bar en nyinköpt neongul tröja från Gulins. Så här många år senare drar jag bryskt i bjärta jackan. Är den inte lite kort? Spänner den för mycket över helgbuken? Men guuuud vad rosa den är! Jag synar mig en sista gång och känner starkt att detta är en jacka man inte får springa långsamt i. Den kräver att jag står på! Vi lunkar inte i neonfärg! En mil senare är jag döende. Har älgat mitt snabbaste, hållit mig under timman och betat av en dokumentär om spionaffären Ströberg.Dessutom matchar ansiktet jackan perfekt ton i ton. Nu ska jag bara byta batteri så den lyser lika starkt nästa gång.

Kommentera