Dyra kostråd

Redan innan jag går in vet jag vad som kommer hända.-Ja jag skulle vilja köpa en burk magnesium säger jag med stark vitaminexpertröst.

Superfräsch kvinna med perfekt hy granskar mig.

-Magnesium säger du. Har du krypningar i benen, kramp…

-Nej men jag äter det för att jag är rädd att få kramp säger jag och tänker att jag har övertag. Här ser ni en erfaren atlet som gör tuffa extremlopp(läs Hisingen runt) Eller är det bara hokuspokus? lägger jag till.

Hälsokostkvinnan stelnar till.

-Näääeh här säljer vi inget hokuspokus. Ofta beror ju kramp på att du inte är tillräckligt tränad… Pendeln har svängt. Nu leder hon.

Det som sedan följer är en klassiker i mitt liv. Jag blir så jäkla ägd.

Korgen fylls på med blutsaft, någon multivitamin för mogna(!!!!!) kvinnor, diffus blåbärstablett för ögonen och en vidrig geledryck som är såååå bra för håret. Högst upp tronar en liten burk magnesium, mot kramp eller vad det nu är bra för eller mot. Med förnedrad plånbok och sårat ego lommar jag ur hälsokostbutiken. När ska jag hinna ta alla piller? Måste jag börja med dosett?!? Hälsokostkvinnan är lycklig igen… Ja hon slängde tom med några varuprover med en blinkning oss naturläkare emellan. Min doktorskompis kallar sånt här dyrt kiss. Jag vet inte vad det är. Kris, desperat försök till kroppsvård eller famlande i totalt mörker. Hokuspokus är det dock inte alls tal om….

2 Kommentarer

 1. Lotta Wall den 5 maj, 2016 kl 09:56

  Jadu Anna… You are not alone… EXAKT samma sak hände mig tidigare i veckan! Jag gick in på en hälsokostbutik för att köpa vitaminer åt min 15-åriga dotter som har haft en period där hon tappar väldigt mycket hår.
  Jag: Joee, skulle jag kunna få fråga en sak?
  Hälsokostkvinnan lyfter blicken och tittar på mig med sina intensiva blå ögon. SÅ intensiva att jag troligtvis blir hypnotiserad redan där. Ungefär som Mowgli när han möter Kaa du vet…
  Hälsokostkvinnan: JA! (Alltså ett attack-JA) Det är ju därför jag är här.
  För att göra en lite längre historia kort så blir jag alltså fullständigt slukad av ormen Kaa här. Hälsokostkvinnan ställer oss en rad frågor om allt mellan himmel och jord och det hela slutar, precis som du så fantastiskt beskriver det, med att jag lämnar butiken med förnedrad plånbok…
  Kramar

 2. Ingrid den 14 maj, 2016 kl 11:58

  Du skriver så fantastiskt bra och engagerat Anna. Jag är inne flera gånger varje dag och längtar efter nya inlägg. När det har kommit ett nytt läser jag det sakta för att det inte ska ta slut. Snälla Anna skriv mer och ofta.

Kommentera