Gött pass i Sunne

Frågar försynt i hotellets reception om det finns en plats kvar på bodypumpen. Hon läser länge på sin dator och sedan bokar hon in mig. Salen är stor och otroligt varm. Vi är 3 som ska träna. Jag och två Sunnebor. Dom känner varandra och instruktören väl. Jag trampar osäkert runt i mina för små rosa shorts. ”du får flött fram liiite” säger instruktören och som en dansgrupp står vi tre i bredd. På mitt gym hemma är jag helt anonym. Här står jag nästan näsa mot näsa med instruktören. Försnacket innan passet rör sig kring Frykstadansen som håller till på campingen. Instruktören som jobbade i chokladhjulet förra året beskriver festivalen som helt galen. 18000 gäster invaderar lilla Sunne. Jag är med ens en i gänget. Dom avslöjar skandaler på byn, tromben i grannsamhället avhandlas och vi spanar i grupp efter E-type som tydligen synts till i spaavdelningen. Klassen är såklart exakt likadan som hemma fast här snackas det mellan låtarna och vill man ”fyll på flaska” kan musiken pausas. Det blir en sådan fin träningsstund. Nytt svettrekord dessutom. Efteråt stannar instruktören kvar och visar ngr extraövningar för en av deltagarna som har ont i axeln. Sedan rundar vi av och det frågas uppspelt om jag kommer nästa gång. Jag skäms nästan när jag säger att jag åkt hem då. Man vill ju liksom inte svika gruppen.

Kommentera