Kanske ett i-landsproblem

Jag hatar att gå upp på morgonen. Min enda ljusglimt 06.30 är att en varm dusch hägrar några hasande steg från sängen.

Nu har det hänt flera gånger – senast efter ett löppass – att Någon (läs: mina barn) har duschat, stängt av kranen och omedvetet riktat duschmunstycket rätt i fejan på nästkommande. Lurigt.

Jag ska försöka beskriva händelseförloppet: Trött Moder öppnar duschdörren, sträcker in handen, sätter på kranen och får Kall Stark Vattenstråle rätt i nyllet, utstöter Björnvrål, försöker ducka varvid strålen skjuter över huvudet och ut över resten av badrummet.

Gråtvrålande mor kastar sig då in – ofta med kläder på – och stänger av kranen och ägnar sedan alldeles för lång tid åt att torka badrum. Långt ifrån spa-känsla. Jag vet att det är ett i-landsproblem men ibland måste man dela med sig.

Spara

Kommentera