Regn, rusk och kallsupar

Min sambo och jag får plötsligt barnvakt och bränner upp till Delsjön. Delsjön idag är den totala motsatsen till när vi var där senast. Då kvällssol och stiltje nu spöregn och ettriga småvågor. Min sambo iförd våtdräkt utbrister att ”Sverige är fantastiskt! Tänk att den här sjön ligger i en stad….osv”. Jag plirar ut över vattnet och tycker inte det känns speciellt fantastiskt. Utan våtdräkt skakar jag innan vi ens gått i. Men så slänger vi oss i och börjar simma. Min badmössa med åsnetryck värmer lite och jag slutar hyperventilera. Två varv gör jag men när jag stinn av hybris vill dra ett tredje blåser min bättre hälft av med kärleksfulla orden:du är för kall, sjunker du hittar jag dig inte. Väl uppe tänker jag,samtidigt som jag rapar upp alla kallsupar, att det är så onödigt att drunkna en vecka före Vansbro. Jag byter om och hackar tänder som efter simskolan i Gottskär när jag var liten. Helt plötsligt kom mössan från Tjejvasan till användning också! Precis när jag bytt om spricker det upp.Det bruna vattnet glittrar charmigt och några kanotister med upprörd konversation glider förbi. Det är så här det ska vara när vi simmar nästa vecka! Nu är det bestämt.

1 Kommentar

  1. Gunnar Spolander den 28 juni, 2014 kl 17:01

    Låter härligt med en simtur i Delsjön, synd att man inte var med!
    Stor badaren & Storbaddaren

Kommentera