40 med god smak av 20

12 april, 2015

40 är det nya 20 vet du väl skojar unga säljaren på mitt jobb ett par dagar före min stora dag. När jag var 20 och skulle i lilla klänningen på fredagen räckte det att man råbantade from tisdag och sedan gled man i klänningen och vidare ut i natten i veckoslutet.

Nu för tiden krävs det bättre planering… med det mesta. Då kunde man bestämma sig för att dra till Turkiet en torsdag och sedan åka ut till Landvetter nästa dag, vänta vid incheckningsdisken och köpa biljett på plats. Idag redigbyxbokar vi ett halvår innan och förbeställer taxfreevaror med nöjd min.

Det var vildare förr men jädrans vad härligt att vara äldre. När chefen maktdemonstrerar ser man igenom det och maktdemonstrerar tillbaka och då heta jobberbjudandet dyker upp säger man inte tacksamt JA direkt utan frågar istället hur mycket högre lönen blir. Igår när jag fyllde 40 kidnappade Karin och Sara mig. Det blev picknick på zebrafilt vid vårt simställe. Solen sken, vi åt hembakt och drack perfekt kaffe. Vi hann även surfa på klänningar där på pläden. Livsviktiga beslut om vad som ska bäras på festen efter vårt livs första triathlon i augusti. Jag måste ju som bekant nu mera både beställa och banta i tid.

Eventuellt blir det så att vi färgmatchar varandra på ett avslappnat subtilt sätt. På ett extreeeemt sofistikerat vis syns det att vi är en grupp. Kanske en väska som perfekt harmonierar med ärmen på kompisens skira stass. Inte för att vi bryr och planerade ihjäl oss utan för att det bara föll sig naturligt….. För precis så jobbar en erfaren kvinna runt 40 med sin inre 20-åring vilt applåderande på axeln.

v

0 kommentarer

Liknande inlägg…

Tant Brun på mjölkpall

Tant Brun på mjölkpall

-Då sätter ni er på en pall inne i tvagningsrummet och fyller kopparkärlet med vatten som ni kastar över vänster axel. Då blir ni av med all negativ energi. Spaföreståndaren är...

läs mer
#älska löpning…….inte

#älska löpning…….inte

Nej någon kärlek till löpning existerar inte för mig. Ändå är det just löpning jag tränar mest. Löpningen är ju så enkel, bara att dra på sig skorna och liksom sticka ut. Alla säger så....

läs mer
Nollningen

Nollningen

Jag har bytt gym. Lämnat Sats efter många trogna år och köpt kort på Nordic Wellness. 44 år är jag, borde vara trygg och sval när jag nu knallar in genom dörren på mitt nya styrkeställe...

läs mer