Älska Göteborg

10 mars, 2016

Jag älskar Göteborg! Plötsligt befinner man sig bara i en rolig historia.
På väg hem från jobbet bestämde jag mig för att unna mig ett knippe tulpaner. I den lilla blomsteraffären mitt i stan lockar man in sina kunder med ett hav av de vackra blomsterlökarna.
Med famnen full av blomster steg jag in och hälsade vardagligt på den unga tjejen bakom kassan.
Väl framme vid disken såg jag ytterligare en expedit, en äldre blomsterdam med väldigt målade ögonbryn.
”Dom där tulpanerna kallas för pussmun”, sa ögonbrynsdamen och nickade åt mina blommor. ”Jag hade en bukett som stod i tolv dagar hemma.”
”Oj då, tolv dagar det var inte dåligt det låter ovanligt för tulpaner. Jag har annars hört att potatismjöl ska vara bra, sa jag.”
” Ja, det stämmer det är ett gammalt husmorstips. Vad har du hört det? Är det från någon gammal mormor?”
”Nja, jag hörde det av en granne.”
Inget är så värdefullt som ett gammalt husmorstips. Och plötsligt blev det väldigt trångt i den lilla affären, fylld med blommor och korta paranta NK-damer i välklippt page.
Husmorstipset hade sannerligen fått igång den äldre ögonbrynsdamen och det fanns inte längre några spärrar. ”Potatismjöl är som blommornas Viagra”
Nk-page:arnas halsar blev ilsket röda, chockade av det vulgära men intressanta uttalandet.
Man skulle kunna tro att det var det hela men eftersom detta samtal utspelar sig i Göteborg har historien har bara börjat.
”Jasså, det säger du, svarade jag. Då kanske jag ska laga till något helt annat till min man i kväll.”
Att döma av känslan i den lilla butiken ville de nu hungriga NK-damerna ha mer. Nonchalant slog jag in min pinkod för att betala och fortsatte …”Nää, det blir inget i kväll, för jag ska inte vara hemma, men det är ju snart helg.”
Väggarna vibrerade och ett mullrande rossligt lyckligt rökkärring-skratt bröt ut. Ögonbrynsdamen fullständigt tjöt av skratt. NK-damerna kom snart efter.
”Gör det! Laga till något riktigt gott till din man på Lördag. Det är ju snart helg!!”
Med det tipset från den äldre blomsterdamen lämnade jag den skrattande lilla butiken med ett leende på läpparna.
Jag älskar Göteborg! Synden, blommornas och potatismjölets näste.

v

0 kommentarer

Liknande inlägg…

Tant Brun på mjölkpall

Tant Brun på mjölkpall

-Då sätter ni er på en pall inne i tvagningsrummet och fyller kopparkärlet med vatten som ni kastar över vänster axel. Då blir ni av med all negativ energi. Spaföreståndaren är...

läs mer
#älska löpning…….inte

#älska löpning…….inte

Nej någon kärlek till löpning existerar inte för mig. Ändå är det just löpning jag tränar mest. Löpningen är ju så enkel, bara att dra på sig skorna och liksom sticka ut. Alla säger så....

läs mer
Nollningen

Nollningen

Jag har bytt gym. Lämnat Sats efter många trogna år och köpt kort på Nordic Wellness. 44 år är jag, borde vara trygg och sval när jag nu knallar in genom dörren på mitt nya styrkeställe...

läs mer