Blå den viktiga färgen 

26 oktober, 2016

Som man går igång. Det är sjukt! Nu börjar sportaffärerna fylla på med allt som hör vintersporter till. Härligt tycker vissa. Andra vill ha löpartights, cykelslang, sol och bad och fotbollskor året om. Inkorgen svämmar över av tuffa nyhetsbrev med svala skidåkare i pannband och spegelglasögon- blickandes ut över nejden. Inga blossande kinder eller blanksvettiga pannor. Inte ett spår av minsta ansträngning. Det är ju så det blir med rätt kläder. I alla fall om man står still. 
Hur som helst så blir i alla fall jag exalterad över dessa mail. Och framför allt Längdträffen som utlovas då man kan träffa leverantörer på plats. Glädjen är stor och förväntningarna höga. Att jag inför denna trevliga afton går i gång så hårt på att tränga mig in i sportaffär är inte sunt.
Jag tänker att nu ska jag göra bästa kapen, hitta allt det där braiga först och slippa stå där dagen innan det bär av ut i spåret och inse att allt jag skulle ha är slut. Nää, nu ska jag se till att få bästa service. Ändå vet jag att det kommer sluta med en skida jag inte vill ha, knasiga bindningar, en oskönpjäxa och ett par stavar jag inte behöver. Jag kommer dessutom att ljuga om min vikt och snarare hitta på ett spann mellan verklighet och önskan. Där spannets högsta siffra är det mest troliga. (Här vill jag bara säga att jag inte är ensam om att ljuga lite. Jag gjorde en snabb undersökning på jobbet och övervägande många ljög om sin vikt när man tex bokade det alpina paketet inför familjens stundande skidresa). Och den blå vallan kommer säkert vara slut. Den som jag behöver mest av allt efter att någon idiot snodde min, när vi åkte skidor i Serneke Arena i helgen. En blå valla, vad kostar en sådan idag egentligen? Inte så mycket att man måste SNO någon annans i alla fal?!
Här har ni min begynnande ilska inför stundande säsong och då är det en bit kvar till liftkön. Men så dyker en bild och en massa minnen upp om tre på riktigt rosenröda åkare. Med blanksvettiga pannor. Då spelar liksom utrustningen mindre roll. Och vem bryr sig om spannet. Det är väl bara att trycka till lite extra med skidan eller i värsta fall lyfta på den. Men min blåa valla vill jag gärna ha tillbaka!

v

0 kommentarer

Liknande inlägg…

Tant Brun på mjölkpall

Tant Brun på mjölkpall

-Då sätter ni er på en pall inne i tvagningsrummet och fyller kopparkärlet med vatten som ni kastar över vänster axel. Då blir ni av med all negativ energi. Spaföreståndaren är...

läs mer
#älska löpning…….inte

#älska löpning…….inte

Nej någon kärlek till löpning existerar inte för mig. Ändå är det just löpning jag tränar mest. Löpningen är ju så enkel, bara att dra på sig skorna och liksom sticka ut. Alla säger så....

läs mer
Nollningen

Nollningen

Jag har bytt gym. Lämnat Sats efter många trogna år och köpt kort på Nordic Wellness. 44 år är jag, borde vara trygg och sval när jag nu knallar in genom dörren på mitt nya styrkeställe...

läs mer