Dalarna- vårt andra hem

8 juli, 2015

”Var nånstans gick Carl Larsson på toa, då?” Är på road trip med mina barn i Dalarna, mitt, Annas och Saras landskap. För precis ett år sen red vi dalahäst i Nusnäs och dessförinnan hade vi simmat i Vansbro och sovit i Mora.
På vägen upp hör och ser jag mina vapendragares röster för mitt inre: ”Här kör vi MITT på bron, hälsar Trafikverket”, från Sara i baksätet, Anna som tanthåller i handtaget vid taket ovanför passagerardörren när jag kör om och allas låtsasdalmål vid kisspauser i björnskog. Jag såg deras miner framför mig igår när jag upptäckte  att vi anlänt till vandrarhemmet en dag för tidigt. ”Det gör inget. I Dalarna är allt förlåtet.” 
Att resa med barnen är underbart. Att ha rest med Lipgloss och Voltaren tidigare gör att det liksom blir en parallell resa, en dimension till. 

v

0 kommentarer

Liknande inlägg…

Tant Brun på mjölkpall

Tant Brun på mjölkpall

-Då sätter ni er på en pall inne i tvagningsrummet och fyller kopparkärlet med vatten som ni kastar över vänster axel. Då blir ni av med all negativ energi. Spaföreståndaren är...

läs mer
#älska löpning…….inte

#älska löpning…….inte

Nej någon kärlek till löpning existerar inte för mig. Ändå är det just löpning jag tränar mest. Löpningen är ju så enkel, bara att dra på sig skorna och liksom sticka ut. Alla säger så....

läs mer
Nollningen

Nollningen

Jag har bytt gym. Lämnat Sats efter många trogna år och köpt kort på Nordic Wellness. 44 år är jag, borde vara trygg och sval när jag nu knallar in genom dörren på mitt nya styrkeställe...

läs mer