Debutanter

17 juni, 2014

Min svägerska drog ner några skratt i helgen. Dörren till förrådet stod öppen och blottade min silvriga best till spinningcykel.
– Det är en mysig plats du har där Sara, sa hon hjärtligt. Tillsammans häxskrattade vi, hela släkten. Vårt förråd är verkligen en syn för ögat. Att ha en spinningcykel där SOM används är rent fantastiskt.
Men nu var det ett tag sedan, så när jag gled in i förrådet i morse kändes det lite ovant.
Med en gammal spellista i öronen och med stickande gräslukt från gräsklipparen slog det mig att jag och min fina spinningcykel snart upplevt de fyra årstiderna tillsammans. I början var det lite kyligt på morgonen. Det blev frost på fönstret, spåren i snön utanför var varken Lo eller Björn utan snabba cykelskor som gjort avtryck mellan huset och förrådet.
Så mycket har hänt sedan jag började min cykelkarriär i förrådet. Glatt ler jag åt mina medåkande elever målarburkarna, krukorna och Red Bull kylen och gör tecken att det är dags att lägga på ytterligare motstånd.
Det är magiskt i förrådet. Lite som att ha en hemlighet. Ett lyckorus som bara en svettig prestation kan locka fram. Lite lätt övertänd trampar jag mig rakt igenom spellistan, på tyngsta möjliga och märker hur jag gungar lyckligt med höfterna likt en debutant på bal i 1800-talets England.
Då slår det mig att detta är mitt debut år. Och i veckan ska jag och Karin debutera. Vår bal hålls i vågornas brus – simlektion iklädd våtdräkt med ett gäng surfare. Säsongen börjat på topp!

v

0 kommentarer

Liknande inlägg…

Tant Brun på mjölkpall

Tant Brun på mjölkpall

-Då sätter ni er på en pall inne i tvagningsrummet och fyller kopparkärlet med vatten som ni kastar över vänster axel. Då blir ni av med all negativ energi. Spaföreståndaren är...

läs mer
#älska löpning…….inte

#älska löpning…….inte

Nej någon kärlek till löpning existerar inte för mig. Ändå är det just löpning jag tränar mest. Löpningen är ju så enkel, bara att dra på sig skorna och liksom sticka ut. Alla säger så....

läs mer
Nollningen

Nollningen

Jag har bytt gym. Lämnat Sats efter många trogna år och köpt kort på Nordic Wellness. 44 år är jag, borde vara trygg och sval när jag nu knallar in genom dörren på mitt nya styrkeställe...

läs mer