Den fula sporten

27 januari, 2014

I de allra flesta sporter kan du komma undan med att säga att du är hyffsat bra. Löptränar du med lite proffsiga kläder ser ingen att du stannar och astmaflåsar bakom en björk precis efter att du spurtat förbi tuffa killgänget. Simtränar du regelbundet hör du garanterat till det övre skiktet i motionsbassängen. MEN så har vi längdåkning. Där är det färdigskrattat för amatören. I vår grupp ser vi extremt proffsiga så länge vi står still. Sedan rasar fasaden. Jag vet för jag har sett mig själv på film. En plågsam upplevelse. På räddhågsna vuxenben stapplar jag fram med uppdragna gammelaxlar. Fast det är inte mitt fel att jag ser löjlig ut när jag åker. Längdåkning är sportens svar på fiol. Du måste vara vansinnigt duktig för att det ska se/låta bra ut. Längdåkning är kort och gott en ful sport. Så alla vi som vrålades efter mamma ramlar med ett brak på platt mark, vi som bara välter oförklarligt när vi ska knäppa på oss binningarna och alla vi som likt tjocka krabbor v-går uppför backar med skidorna kasandes bakåt är modiga. Vi tar fulheten i hand och utsätter oss med glädje för ovärdigheten i att med våra vuxna kroppar röra oss som bebisar. Efter en förmiddag i spåret har vi ont i kroppen men allra mest smärtar det blåslagna egot. Ändå packar vi väskan och utför samma helvetesbalett om och om igen. Heja tappra oss tycker jag samtidigt som jag ber hela Trollhättan om ursäkt för de saker jag skrek över nejden när vi åkte längd igår!

v

2 Kommentarer

  1. Micke Ch

    Jag följer er med spänning i era äventyr mot Klassikern.

  2. Lillian

    Det där känner man ju igen utan att använda alltför mycket fantasi…

Liknande inlägg…

Tant Brun på mjölkpall

Tant Brun på mjölkpall

-Då sätter ni er på en pall inne i tvagningsrummet och fyller kopparkärlet med vatten som ni kastar över vänster axel. Då blir ni av med all negativ energi. Spaföreståndaren är...

läs mer
#älska löpning…….inte

#älska löpning…….inte

Nej någon kärlek till löpning existerar inte för mig. Ändå är det just löpning jag tränar mest. Löpningen är ju så enkel, bara att dra på sig skorna och liksom sticka ut. Alla säger så....

läs mer
Nollningen

Nollningen

Jag har bytt gym. Lämnat Sats efter många trogna år och köpt kort på Nordic Wellness. 44 år är jag, borde vara trygg och sval när jag nu knallar in genom dörren på mitt nya styrkeställe...

läs mer