Den ultimata prövningen

15 december, 2013

Vi ska köpa gran. En på pappret trevlig familjeaktivitet. Varje år handlar vi av Granpöjkarna med Ö på Spelmansplatsen. Sonen har finjacka och jag dyrhandskarna mest för att markera det högtidliga med den här dagen. Väl på plats får jag inre panik över att alla andra verkar ta de finaste objekten. Jag hetsar runt samtidigt som spöregnet sätter in. Eftersom jag tagit en treo före avfärd börjar jag vrålsvettas när febern går ner. Åttaåringen sticker iväg med meningen:Ta en hög! till en lekplats och vill inte alls tindra som jag sett framför mig. Jag och sambon är oense och väser till varandra mellan grenarna. Till slut slår vi till på en praktfull kungsgran till förskräckligt överpris.Sonen som hittat en lokal loppis i en trädgård blir inropad med hes mammaröst och hemförandet av vår nya gröna familjemedlem påbörjas. Vi går som en familj från förr. Far bär granens topp och mors fina jacka trasslar hela tiden in sig i nätet. Handskarna får bark på sig. Vi får stanna hela tiden för att byta grepp eftersom granen blir glashal av regnet. Jag dryper av svett och irritation samtidigt som jag vinkar låtsashurtigt mot perfekta grannen. Nu står den mot husväggen, julens huvudperson ihoppressad i ett tight nät. Precis som jag i mina kompressionskläder. Men snart kära gran är du välkommen in. Vi ska bara städa, tvätta fönster, leta julgranskulor och trassla upp belysningen. En treo till på det!

v

0 kommentarer

Liknande inlägg…

Tant Brun på mjölkpall

Tant Brun på mjölkpall

-Då sätter ni er på en pall inne i tvagningsrummet och fyller kopparkärlet med vatten som ni kastar över vänster axel. Då blir ni av med all negativ energi. Spaföreståndaren är...

läs mer
#älska löpning…….inte

#älska löpning…….inte

Nej någon kärlek till löpning existerar inte för mig. Ändå är det just löpning jag tränar mest. Löpningen är ju så enkel, bara att dra på sig skorna och liksom sticka ut. Alla säger så....

läs mer
Nollningen

Nollningen

Jag har bytt gym. Lämnat Sats efter många trogna år och köpt kort på Nordic Wellness. 44 år är jag, borde vara trygg och sval när jag nu knallar in genom dörren på mitt nya styrkeställe...

läs mer