Dödsförakt på golfbanan

Voj voj, Anna och Sara löptränar, åker skidor och går på pass och på den här sidan dricks det mest rödvin. Och så har det begåtts golfpremiär.
Vi var hembjudna till ett par bröder på ön på vindrickning (där var vi igen) och solnedgångskoll och fick ett nonchalant mess innan: ”Vi kan ju gå en runda på golfbanan innan.” För att förstå det oerhörda i detta så bör man veta att vi bor på en typiskt bohuslänsk liten ö, dvs noll plana ytor och frimärksstora trädgårdar. Inget golfbaneämne till ö, liksom.
Men ack vad vi bedrog oss: mellan syrenbersån, potatislandet och hönshuset hos våra värdar fanns en gräsremsa i kraftigt uppförslut som kröntes av…ett golfhål! Med flagga och allt! ”Linköpings sparbank” stod det på flaggan. Där var banan i och för sig slut. En enhålsbana. Kort, men bra.
Vi var uppdelade i lag. Jag och ena brorsan mot maken och andra brorsan. Stämningen var lite laddad sådär som det blir när man tävlar på skoj, fast det ändå är alldeles för viktigt att vinna. Maken skulle slå första bollen.
Då kom hönsen spankulerande från hönshuset. De är frigående och sällskapliga och vill gärna vara med där det händer. Man bör icke störa deras vägval. Kaxigast är hönan Omelett.
Omelett med polare frigick i vår riktning och kände tydligen för att spatsera omkring framför oss och golfbollarna. Kanske trodde de att vi också hade värpt. Golfbollar, alltså. Bröderna sa att det var inget att bry sig om och maken måttade ett slag. Det blev ingen chip. Det blev en stjärnsmäll precis i huvudhöjd på höns. Där hade början på en fin vänskap kunnat förstöras. Nu vet vi:
1. Golf kan vara den mest hjärtstilleståndsframkallande sporten ever.
2. höns är överjävliga på att ducka.

v

0 kommentarer

Liknande inlägg…

Tant Brun på mjölkpall

Tant Brun på mjölkpall

-Då sätter ni er på en pall inne i tvagningsrummet och fyller kopparkärlet med vatten som ni kastar över vänster axel. Då blir ni av med all negativ energi. Spaföreståndaren är...

läs mer
#älska löpning…….inte

#älska löpning…….inte

Nej någon kärlek till löpning existerar inte för mig. Ändå är det just löpning jag tränar mest. Löpningen är ju så enkel, bara att dra på sig skorna och liksom sticka ut. Alla säger så....

läs mer
Nollningen

Nollningen

Jag har bytt gym. Lämnat Sats efter många trogna år och köpt kort på Nordic Wellness. 44 år är jag, borde vara trygg och sval när jag nu knallar in genom dörren på mitt nya styrkeställe...

läs mer