En dag på stranden

31 oktober, 2016

Nästan febrigt har vi sneglat mot den gigantiska stranden i grannviken. Hundratal solstolar i perfekta rader, kritvit sand och butiker med luftmadrasser i grälla färger. Vi är uppe tidigt för att få en bra plats och lyckas parkera vår Twingo nära trappan ner till paradiset. 11-åringarna studsar framför oss, lyckliga över det stundande äventyret. Mödrarna ler generöst mot varandra och kisar ut över sanden.-Mamma! Det luktar bajs här! Det är färdigstudsat för de lättäcklade killarna.
-Det luktar snart bajs här också panikskojar vi vuxna till varandra eftersom det hysteriska kaffedrickandet på morgonen nu ger resultat med full kraft.

Toaletterna är såklart stängda pga tidig ankomst. Vi kniper unisont och hittar 4 solstolar med tillhörande parasoller i rad 3 bakom en perfekt balanserad familj med avundsvärt bra pigment. Barnen i den familjen läser stillsamt en bok om världens alla flaggor medan föräldrarna solar värdigt.
Hos oss är det sju svåra år och långt till harmonisk läsning. Det blir ju så lätt så när ett sandkorn fastnar i solkrämen.
Nästan 300 kronor kostar våra solstolar som vi INTE får vrida på för då kommer smärta strandchefen farande.
Perfekta familjen bygger nu en fin sandlabyrint med snäckor som pappa Gyllenbrun snorklar upp från botten. Våra 11-åringar piper av skratt över sin sjöjungfru i sand med DD-kupa.
Inom en timma köper vi 40 minuter på studsmattan ute i vattnet. Det hoppas 10 minuter och sedan är alla akut hungriga och frusna då solen gått i moln.
Vi älgar upp på strandpromenaden och tar första bästa ställe där menyn består av blekta bilder på vita bönor och rostad formfranska. Sällskapet äter under tystnad. Runt om oss dricker samtliga sejdlar med öl i bar överkropp.
-Vad säger ni killar?
-Vi vill åka hem till poolen! Elvaåringarna sätter ord på hela gruppens sinnesstämning.

Så efter blott två timmar flyger vi hem i vår lilla bil. Alla sträcker upp händerna genom takluckan.
Vi är fria! Skinnade på hela dagens reskassa visserligen men fria. En fickparkering från helvetet senare landar vi vid vår lilla pool. Vi äter salta kringlor och kan prata i normal samtalston om intressanta saker såsom att en i gruppen som vill vara anonym fram till igår trodde att sandelträ hette sadelträ. För sådana är vi. Smarta, starka och äventyrliga.

v

0 kommentarer

Liknande inlägg…

Tant Brun på mjölkpall

Tant Brun på mjölkpall

-Då sätter ni er på en pall inne i tvagningsrummet och fyller kopparkärlet med vatten som ni kastar över vänster axel. Då blir ni av med all negativ energi. Spaföreståndaren är...

läs mer
#älska löpning…….inte

#älska löpning…….inte

Nej någon kärlek till löpning existerar inte för mig. Ändå är det just löpning jag tränar mest. Löpningen är ju så enkel, bara att dra på sig skorna och liksom sticka ut. Alla säger så....

läs mer
Nollningen

Nollningen

Jag har bytt gym. Lämnat Sats efter många trogna år och köpt kort på Nordic Wellness. 44 år är jag, borde vara trygg och sval när jag nu knallar in genom dörren på mitt nya styrkeställe...

läs mer