Ernst och jag

Sitter vid köksbordet med dunkande huvudvärk och skriver klart de sista julkorten. På tvn mysplirar Ernst mot mig samtidigt som han leende bygger en jättekrans som han med bus i blick hissar upp i taket över matbordet bredvid guldserpentinerna från förra avsnittet.

Ernsts halsduk ligger nonchalant slängd runt halsen ovanpå stickade tröjan och han bygger en egen mistel som sedan hängs upp mitt i tidigare nämnda grankrans. Han är så harmonisk att jag vill slå honom.

Vårt hem är ett inferno, jag jobbar till den 23:e och julklapparna är långt ifrån färdigköpta. Herr Kirchsteiger pulvriserar mig med hur härligt allt är.
Fast så tänker jag på hur Ernst skulle klara Vansbrosimmet….i hemmasydd myzzzig våtdräkt. Ser framför mig hur jag i slowmotion”av misstag” sparkar av hans egensnickrade simglas när jag simmar om. I slutet av programmet tänder Ernst ett värdigt ljus, säger några fina ord och tittar rakt in i min vintertrötta blick. Det enda jag kan tänka är: See you in Vansbro Mr Perfect! Get ready to pay!

Kommentera