Ernst och jag

18 december, 2014

Sitter vid köksbordet med dunkande huvudvärk och skriver klart de sista julkorten. På tvn mysplirar Ernst mot mig samtidigt som han leende bygger en jättekrans som han med bus i blick hissar upp i taket över matbordet bredvid guldserpentinerna från förra avsnittet.

Ernsts halsduk ligger nonchalant slängd runt halsen ovanpå stickade tröjan och han bygger en egen mistel som sedan hängs upp mitt i tidigare nämnda grankrans. Han är så harmonisk att jag vill slå honom.

Vårt hem är ett inferno, jag jobbar till den 23:e och julklapparna är långt ifrån färdigköpta. Herr Kirchsteiger pulvriserar mig med hur härligt allt är.
Fast så tänker jag på hur Ernst skulle klara Vansbrosimmet….i hemmasydd myzzzig våtdräkt. Ser framför mig hur jag i slowmotion”av misstag” sparkar av hans egensnickrade simglas när jag simmar om. I slutet av programmet tänder Ernst ett värdigt ljus, säger några fina ord och tittar rakt in i min vintertrötta blick. Det enda jag kan tänka är: See you in Vansbro Mr Perfect! Get ready to pay!

v

0 kommentarer

Liknande inlägg…

Tant Brun på mjölkpall

Tant Brun på mjölkpall

-Då sätter ni er på en pall inne i tvagningsrummet och fyller kopparkärlet med vatten som ni kastar över vänster axel. Då blir ni av med all negativ energi. Spaföreståndaren är...

läs mer
#älska löpning…….inte

#älska löpning…….inte

Nej någon kärlek till löpning existerar inte för mig. Ändå är det just löpning jag tränar mest. Löpningen är ju så enkel, bara att dra på sig skorna och liksom sticka ut. Alla säger så....

läs mer
Nollningen

Nollningen

Jag har bytt gym. Lämnat Sats efter många trogna år och köpt kort på Nordic Wellness. 44 år är jag, borde vara trygg och sval när jag nu knallar in genom dörren på mitt nya styrkeställe...

läs mer