Farbror hör dåligt

12 september, 2015

Det finns inga vuxna för alla är egentligen barn brukar min 6 åring säga. Men när jag och min man checkar in på Spahotell över helgen, känner vi oss rätt vuxna. Det visar sig att en av landets största mäklarbyråer har ”Kick off” på hotellet. Det osar stark parfym och testosteron redan i receptionen. Och det är mycket avklätt när vi möter några badpojkar i korridoren utanför vårt rum. Uppklätt kryssar vi sedan vuxet genom lättklätt till trerätters med vinpaket. Baren verkar fått slagsida och budgivningen bland mäklarna har just börjat. Puh! Tur att vi inte är en av dem. 
Lättsamt spanar jag runt blad paren i vår lilla oas. Vi har de gamla silverrävsparet som ensamt tittar åt vardera håll. Tyst konverserade om maten vid det första tuggorna av den nyinkomna rätten. Tvillingparet – paret med likadana kläder och samma frisyr fast i olika könsvarianter. Kusinerna från landet som tycker allt är spännande och frågar om allt på menyn. Klädseln är ett hopplock av släktkalas, gammal student och nytt postorder. Och så udda paret. Ostrukna skjortan och överdrivet uppklätt. Hon är skeptisk till valet av vin medan han är nöjd med sin öl. De sista paret är vi. Jag och min man. Vad kan då detta par prata om tro?? Ja, alltså vad vet jag. Vinpaketet tog fart och ölen fylldes på. Sorlet i restaurangen blev bedövande och efter att frågat min man tre gånger om ”farbror hör dåligt?” Fick jag tillsist svar: Farbror hör dåligt! 
Sedan såg farbror lite dåligt också och fick svårt att skriva på notan. Min man passade på att tjuvröka och jag beklagade mig om mina alldeles för höga klackar. Efter det hittar vi inte hem. Vi har glömt var vi bodde. Vilket rumsnummer var det? Min man mindes att det var samma nummer som Stenungsundsbussen brukade ha när vi var tonåringar. Vilket nummer var det??
 I morse simmade vi ikapp i spat. Tävlade om vem som kunde vara nere i kalla källan längst. Borta är det vuxna och vi är barn som alla andra. 
Nu börjar kvällen om igen. Mäklarbyrån har åkt hem. Men ett busslast med västgötska banktjänstemän bromsade just in. 

v

1 kommentar

  1. Em

    Lilla K är den klokaste jag vet!
    Och till det underbara härliga roliga bästa udda paret säger jag: Klax in the roof!!!!

Liknande inlägg…

Tant Brun på mjölkpall

Tant Brun på mjölkpall

-Då sätter ni er på en pall inne i tvagningsrummet och fyller kopparkärlet med vatten som ni kastar över vänster axel. Då blir ni av med all negativ energi. Spaföreståndaren är...

läs mer
#älska löpning…….inte

#älska löpning…….inte

Nej någon kärlek till löpning existerar inte för mig. Ändå är det just löpning jag tränar mest. Löpningen är ju så enkel, bara att dra på sig skorna och liksom sticka ut. Alla säger så....

läs mer
Nollningen

Nollningen

Jag har bytt gym. Lämnat Sats efter många trogna år och köpt kort på Nordic Wellness. 44 år är jag, borde vara trygg och sval när jag nu knallar in genom dörren på mitt nya styrkeställe...

läs mer