Finta höger, slå vänster

Vi är inne i en fas där vi prövar på nytt. Kalla det nyfikenhet eller 40-årskris. Jag har ytterst få erfarenheter av boxning och fick panik redan på uppvärmningen då tuffa killar i linne tejpade fingrarna och packade upp medhavda handskar ur sina väskor. 75 minuter Box kändes som en oändlighet före och när jag inledde med att lappa till Sara i huvudet och instruktören kallade mig bad girl ville jag lämna lokalen.

Men sedan började vi boxas. Super-Sara Ali jabbade, parerade mina yviga slag och sparkade stenhårt på mina skydd. Vi fick boxas, sparkas och uppercuttas (tantuttal) med samtliga i gruppen.

Ett tag kände jag mig som karatekid men en snabb blick i spegeln gav tydligt besked om att karatekid inte var på det här passet. Efteråt var vi upprymda och taggade att gå tillbaka nästa onsdag. Skulle någon nu tränga sig på Tjejvasan så kliver Rocky-Sara och Ingemar Johanssons lönnfeta syster fram med höjd gard. Undra bara om boxhandskar får plats i midjeväskan?

Kommentera