Förföljd på fjäll

10 februari, 2014

Vi är på fjällsemester. När vi bokade fanns det inte mycket kvar så vi slog till på ett litet ställe 70 mil från stan. Så mysigt med en äkta fjällidyll tyckte vi och drog iväg. När vi anländer välkomnas vi i receptionen av en nasal stockholmare som inom 5 minuter berättat det mesta om sig själv och lite till. Vi går vidare till skiduthyrningen och blir återigen servade av stockholmskan som avslöjar att hon har problem med sina framfötter. Efter inpackning ska vi basta så där härligt som familjer gör i reklambroshyrer för Tylö. Bastun funkar inte. Åttaåringen med uppspelt virad handduk runt höfterna blir djuuuuupt dramabesviken. Jag behöver knappast säga vem som svarar då vi felanmäler. I dag har vi rivit av skidskola för åttaåringen. Ni vet vem är skidlärare och liftskötare. När anläggningens maskot på sena eftermiddagen kommer vaggande är jag helt säker på vem som är i. Vilken härlig mångsysslare! Hon kan allt! Men när jag åker längd ensam kan jag inte låta bli att titta lite stressat över axeln. Min rovdjursskräck har ersatts av en förföljelsemani med stockholmsdialekt.

v

0 kommentarer

Liknande inlägg…

Tant Brun på mjölkpall

Tant Brun på mjölkpall

-Då sätter ni er på en pall inne i tvagningsrummet och fyller kopparkärlet med vatten som ni kastar över vänster axel. Då blir ni av med all negativ energi. Spaföreståndaren är...

läs mer
#älska löpning…….inte

#älska löpning…….inte

Nej någon kärlek till löpning existerar inte för mig. Ändå är det just löpning jag tränar mest. Löpningen är ju så enkel, bara att dra på sig skorna och liksom sticka ut. Alla säger så....

läs mer
Nollningen

Nollningen

Jag har bytt gym. Lämnat Sats efter många trogna år och köpt kort på Nordic Wellness. 44 år är jag, borde vara trygg och sval när jag nu knallar in genom dörren på mitt nya styrkeställe...

läs mer