Gött pass i Sunne

26 juli, 2014

Frågar försynt i hotellets reception om det finns en plats kvar på bodypumpen. Hon läser länge på sin dator och sedan bokar hon in mig. Salen är stor och otroligt varm. Vi är 3 som ska träna. Jag och två Sunnebor. Dom känner varandra och instruktören väl. Jag trampar osäkert runt i mina för små rosa shorts. ”du får flött fram liiite” säger instruktören och som en dansgrupp står vi tre i bredd. På mitt gym hemma är jag helt anonym. Här står jag nästan näsa mot näsa med instruktören. Försnacket innan passet rör sig kring Frykstadansen som håller till på campingen. Instruktören som jobbade i chokladhjulet förra året beskriver festivalen som helt galen. 18000 gäster invaderar lilla Sunne. Jag är med ens en i gänget. Dom avslöjar skandaler på byn, tromben i grannsamhället avhandlas och vi spanar i grupp efter E-type som tydligen synts till i spaavdelningen. Klassen är såklart exakt likadan som hemma fast här snackas det mellan låtarna och vill man ”fyll på flaska” kan musiken pausas. Det blir en sådan fin träningsstund. Nytt svettrekord dessutom. Efteråt stannar instruktören kvar och visar ngr extraövningar för en av deltagarna som har ont i axeln. Sedan rundar vi av och det frågas uppspelt om jag kommer nästa gång. Jag skäms nästan när jag säger att jag åkt hem då. Man vill ju liksom inte svika gruppen.

v

0 kommentarer

Liknande inlägg…

Tant Brun på mjölkpall

Tant Brun på mjölkpall

-Då sätter ni er på en pall inne i tvagningsrummet och fyller kopparkärlet med vatten som ni kastar över vänster axel. Då blir ni av med all negativ energi. Spaföreståndaren är...

läs mer
#älska löpning…….inte

#älska löpning…….inte

Nej någon kärlek till löpning existerar inte för mig. Ändå är det just löpning jag tränar mest. Löpningen är ju så enkel, bara att dra på sig skorna och liksom sticka ut. Alla säger så....

läs mer
Nollningen

Nollningen

Jag har bytt gym. Lämnat Sats efter många trogna år och köpt kort på Nordic Wellness. 44 år är jag, borde vara trygg och sval när jag nu knallar in genom dörren på mitt nya styrkeställe...

läs mer