Självömkan, ditt namn är fru Blennermark

16 januari, 2014

Det ska ju vara så bra att träna på morgonen har man hört , bl a från Anna och Sara. Man får det gjort, blir pigg hela dagen och känner sig effektiv och fräsch. Jag, som har ett omvittnat dåligt morgonhumör och tycker att all form av aktivitet – framförallt fysisk – är nästintill meningslös före kl 10, har varit…skeptisk.
Nåväl, idag skedde det. I snålblåst direkt efter skollämning hasade jag ut i spåret. Det var inte fyra nyanser av brunt som mötte mig denna januarimorgon, det var fyrtio nyanser av grått. Och kallt som attan. Och tungt. Efter ungefär fem minuter funkade inte spellistan i lurarna och det enda som höll mig sällskap var mina ensamma steg. Självömkan, ditt namn är fru Blennermark. Men, här kommer vändningen, som i alla goda berättelser:
Nu ska jag inte försköna det hela och säga att det var fantastiskt – för det var det inte – men när värmen spred sig i kroppen och jag slutade tänka på hur dystra Granar i Gryning är, började jag fundera på andra saker. Jag strukturerade dagen, hann tänka ut ett halvt tal till en filippinsk biskop, funderade över Livet (t ex att jag faktiskt sprang här, att Sara har köpt valla helt utan ironi och att vi på riktigt tycker det är tufft att Anna äger ett vallastrykjärn) och när jag var färdig hade jag fått tre sms från Anna angående dagens lunch. Stämningen steg avsevärt inombords. Jag säger inte att jag är övertygad om det goda med morgonträning, men jag är möjligen försiktigt positiv.

v

1 kommentar

  1. Erika Emanuel

    Underhållande skrivet och mycket inspirerande. Jag kanske prövar ditt grepp när det börjar våras. Fortsättning får följas!

Liknande inlägg…

Tant Brun på mjölkpall

Tant Brun på mjölkpall

-Då sätter ni er på en pall inne i tvagningsrummet och fyller kopparkärlet med vatten som ni kastar över vänster axel. Då blir ni av med all negativ energi. Spaföreståndaren är...

läs mer
#älska löpning…….inte

#älska löpning…….inte

Nej någon kärlek till löpning existerar inte för mig. Ändå är det just löpning jag tränar mest. Löpningen är ju så enkel, bara att dra på sig skorna och liksom sticka ut. Alla säger så....

läs mer
Nollningen

Nollningen

Jag har bytt gym. Lämnat Sats efter många trogna år och köpt kort på Nordic Wellness. 44 år är jag, borde vara trygg och sval när jag nu knallar in genom dörren på mitt nya styrkeställe...

läs mer