Gustaf denna gigant

6 juni, 2015

6 juni är en fantastisk dag. Inte bara är det den svenska nationaldagen, utan även min dopdag och förlovningsdag. Varken det första eller sista brukar firas. Min man valde att fira Superugen och drog till Danmark istället. Det är en viktig vecka nu för IFK fans och alla danskar. 
Fira danskarna ni, men Gustaf Eriksson står när andra faller.
Att få fira dopdag 6 juni samma datum som sin barndomsidol, Gustaf Eriksson Vasa, red in i Stockholm som Sveriges kung 1523 – är stort! Det är mer än tre poäng i bagaget skulle jag säga. 
För vår grupp är Gustaf speciell. På kullen står han och hälsar alla välkomna till magiska Mora. Det känns tryggt när man bilköarsig mot Vasaloppets nummerutlämning. Och hans famn värmer en varm sommarkväll innan Vansbrosimningen.
Tänker att här passar det bra med ett boktips inför sommaren. Missa inte Gustaf Vasas äventyr i Dalarna. Karin och Anna riktigt myser varje gång jag läser en liten snutt ur denna katekes. Och kanske att man nästa gång inte har så bråttom över sundet för att fira en sak som inge ens är vår. Utan stanna hemma och strör lite kärlek över en förlovningsdag. Det skulle Gustaf gjort, det är jag säker på. 

v

0 kommentarer

Liknande inlägg…

Tant Brun på mjölkpall

Tant Brun på mjölkpall

-Då sätter ni er på en pall inne i tvagningsrummet och fyller kopparkärlet med vatten som ni kastar över vänster axel. Då blir ni av med all negativ energi. Spaföreståndaren är...

läs mer
#älska löpning…….inte

#älska löpning…….inte

Nej någon kärlek till löpning existerar inte för mig. Ändå är det just löpning jag tränar mest. Löpningen är ju så enkel, bara att dra på sig skorna och liksom sticka ut. Alla säger så....

läs mer
Nollningen

Nollningen

Jag har bytt gym. Lämnat Sats efter många trogna år och köpt kort på Nordic Wellness. 44 år är jag, borde vara trygg och sval när jag nu knallar in genom dörren på mitt nya styrkeställe...

läs mer