Gymprofessor med feber

20 juli, 2015

Känner du igen mig? Jag tittar upp på den tatuerade gymtuffa killen som precis som jag tänjer i stretchhörnan. Det är bara vi där så han måste prata till mig. Han har tagit ur sin ena lur ur örat och där pumpar frän, typ dödsmetall. Jag pausar min, inte lika coola dokumentär om Kidnappningen av Uppsalastudenten i smyg. Jag har alltid varit lite obekväm i gymmet. Är tex. rädd att göra som en kille jag såg på Friskis i Majorna en gång och fastna längst ner i bröstpressen. Han bara låg där och pep som en duvunge under skivstången och andra motionärer fick skynda till och hjälpa honom. Löparbandet är också laddat. Tänk om jag youtubeklipps-ramlar och liksom skjuts ut bland kettlebellsen som står närmast. Kettlebells förresten…. Får alltid tvångstankar om att jag 1.Ska svinga denna helveteskula rakt in i spegeln alt.2.Tappa ett 20 kilos klot i huvudet på någon nätt som tränar bredvid. Trist liksom. 
Tillvaron bland alla vikter och maskiner är bräcklig. Släpper man lite orutinerat tidigt smäller det till över hela anläggningen och samtliga vet att man är ny. Men nu när vår storebror-PT-Reino hårddrillat och lärt oss göra erfarna övningar under timmarna då anläggningen är mest befolkad är jag inte lika tafatt längre. 
Jag intervallspringer igång bandet, ror och kör benpress. Har visserligen glömt av hur man låser fast benpressen så det blir statisk träning och inre panik en stund men det går till slut. Killen som jag inte känner igen visar sig förresten vara en gammal studiekompis som var om du förstår mig, något mindre pumpad förr. Han är intresserad av min intervallträning där man springer igång bandet. Jag svarat världsvant. Tänk att någon frågar mig om gymmet!!!! Milstolpe!! Det skulle aldrig hänt för 6 månader sedan. Kanske måste jag köpa handskar hybristänker jag på vägen hem…och linne… Eventuellt speglade jag mig och spände biceps i bilrutan men det håller vi inom gruppen. Hemma känner jag mig lite susig. Jag har fått feber och när jag tittar på mina händer har det poppat upp miniblåsor. Högmod och gymhybris går tydligen fortfarande före fall.

v

0 kommentarer

Liknande inlägg…

Tant Brun på mjölkpall

Tant Brun på mjölkpall

-Då sätter ni er på en pall inne i tvagningsrummet och fyller kopparkärlet med vatten som ni kastar över vänster axel. Då blir ni av med all negativ energi. Spaföreståndaren är...

läs mer
#älska löpning…….inte

#älska löpning…….inte

Nej någon kärlek till löpning existerar inte för mig. Ändå är det just löpning jag tränar mest. Löpningen är ju så enkel, bara att dra på sig skorna och liksom sticka ut. Alla säger så....

läs mer
Nollningen

Nollningen

Jag har bytt gym. Lämnat Sats efter många trogna år och köpt kort på Nordic Wellness. 44 år är jag, borde vara trygg och sval när jag nu knallar in genom dörren på mitt nya styrkeställe...

läs mer