Hitta din trebenta hund

10 januari, 2016

– Hitta din egen trebenta hund, säger instruktören med snäll röst. Mitt huvud exploderar av bilder. Jag är på yoga för första gången i mitt liv och vinglar runt på mattan. Vi är tolv stycken, varav elva kvinnor. Det är levande ljus, lugn musik, och yoga-te i snirkliga glas.
Vår instruktör är fantastisk på att måla bilder. Vi strävar med bröstkorgen mot taket, med naveln mot ryggraden och andas ut som om vi målar imma, fast med stängd mun.  Man ska inte andas med öppen mun. När vi gör de riktigt jobbiga övningarna och andas i takt låter det lite som om Darth Vader är i rummet.
Det här är ett ställe helt utan ironi, vilket är fint och nytt för en sån som mig. Den snälla och råstarka instruktören, som inte alls skrattar åt när jag krumryggad har missuppfattat hela övningen, övertygar. När vi kommer till Krigaren känner jag mig faktiskt lite cool. Rakryggad och redo att möta världen, typ. Jag köper allt hon säger och gör mitt allra bästa för att göra rätt. Och det är svinjobbigt. Min cynism ger vika och jag analyserar inte längre svåra indiska ord utan bara andas, svettas och gör. Tills vi kommer till positionen Delfinen som snabbt övergår till ”den trebenta delfinen”. Plopp, var den där igen och med den alla bilder. Den Trebenta Delfinen. Hur då? Var sitter benen? Har de simfötter? I vilken färg? Plaskar de eller vevar de? Tänk om det fanns konstsim med trebenta delfiner… jag tappar fokus och vinglar till.
– Det är ok att ramla, säger den snälla instruktören.

v

0 kommentarer

Liknande inlägg…

Tant Brun på mjölkpall

Tant Brun på mjölkpall

-Då sätter ni er på en pall inne i tvagningsrummet och fyller kopparkärlet med vatten som ni kastar över vänster axel. Då blir ni av med all negativ energi. Spaföreståndaren är...

läs mer
#älska löpning…….inte

#älska löpning…….inte

Nej någon kärlek till löpning existerar inte för mig. Ändå är det just löpning jag tränar mest. Löpningen är ju så enkel, bara att dra på sig skorna och liksom sticka ut. Alla säger så....

läs mer
Nollningen

Nollningen

Jag har bytt gym. Lämnat Sats efter många trogna år och köpt kort på Nordic Wellness. 44 år är jag, borde vara trygg och sval när jag nu knallar in genom dörren på mitt nya styrkeställe...

läs mer