Inge Glid

15 februari, 2017

Denna vecka drar skidSverige igång på riktigt med sportlov vecka 7. Bilar med skidboxar på taket far norrut från Västra Götaland för lite, snö, is och halka. Och så blir det förtjusande skidåkning med bländande bilder på sociala medier där solen alltid skiner. Det är härligt! Det är som det ska. Underbart att få leva i ett land som nästan har skidspåren bakom knuten. Var man än bor. (Ge och ta 6-10 timmar i bil). Om man inte väljer bussresan till alperna och då blir det också genast mer alkohol i backen och inte fullt så mycket vinkande barn i liften på Instagrambilderna.
Hör man till den kategorin av familj som redan har eller ska åka skidor vid annat tillfälle så finns det mycket skoj att hitta på hemmavid.
Som: Lokala badhuset erbjuder hinderbana för hela familjen. OBS denna dag är bassängen stängd för motionssim! Men jag tänker att några vändor kan det väl få bli.
Har fått höra av vår simcoach Malin att jag måste glida mer på mina simtag, tänka mer skidor.
Glidet totalt uteblir och eftersom jag dessutom glömt mina simglasögon blir det inte lättare att crawla med dotterns cyklop så jag riktar i stället in mig på hinderbanan. Som stöttande förälder coachar jag från bassängen hur man bäst tar sig över dom hala gröna korvarna som man ska springa på till andra sidan.
På den flytande uppblåsbara vattenhinderbanan tampas barn i alla åldrar. Från 3 år till manligt 40 plus. Manligt 40 plus är en mycket aktiv grupp och när mina barns far liksom ska ta upp jakten på en tribaltatuerad ålderskompis drar jag en kallsup av skratt. Tänk er en albylvit Faunen Tumnus i Narnia boken Häxan och lejonet med nonchalant hängande badshorts, trippandes på en blöt uppblåsbar grön stock/korv. Hade den lilla spångdansen filmats hade det klippet sänkt YouTube.
Men skrattar först som skrattar sist (som vi felaktigt säger i familjen). Efter påtryckning blev det min tur att ta sig upp på banan och själv försöka springa på de förbaskade blöta gröna korvarna. Första försöket sprang jag två steg och sedan rätt ut på vattnet i tron att jag var Jesus själv. Simhallens badvakter som lojt övervakade det hela hoppade i stolarna. Men det var inget emot vad de gjorde när jag på fjärde försöket graciöst sprang över den lilla gröna spången, snabbt bort på den lite bredare längre varianten och halkade till och satte mig på rumpan och gled mot den slutliga rutschkanan. Då liksom kastades två plaststolar bakåt av skratt och det har aldrig varit skojigare att vara badvakt. Med det kan vi dra slutsatsen att det behövs inget vintrigt sportlov för att få glid, själv saknar jag det mest under frisim. Dab på det!
Vad heter Norges sämsta skidåkare? Svar: Inge Glid

v

0 kommentarer

Liknande inlägg…

Tant Brun på mjölkpall

Tant Brun på mjölkpall

-Då sätter ni er på en pall inne i tvagningsrummet och fyller kopparkärlet med vatten som ni kastar över vänster axel. Då blir ni av med all negativ energi. Spaföreståndaren är...

läs mer
#älska löpning…….inte

#älska löpning…….inte

Nej någon kärlek till löpning existerar inte för mig. Ändå är det just löpning jag tränar mest. Löpningen är ju så enkel, bara att dra på sig skorna och liksom sticka ut. Alla säger så....

läs mer
Nollningen

Nollningen

Jag har bytt gym. Lämnat Sats efter många trogna år och köpt kort på Nordic Wellness. 44 år är jag, borde vara trygg och sval när jag nu knallar in genom dörren på mitt nya styrkeställe...

läs mer