Jag,gladiatorerna och en söt

15 januari, 2014

På gymmet vräker jag upp handduken och vattenflaskan ur min stökiga träningsväska. Byter om i avdelningen närmast duscharna där de tuffa är. Dom som väljer skåp där har inte låtit julen ta ut sin rätt på samma aggressiva sätt som jag. Mitt bland dessa gladiatorer står alltså jag. Lönnfet, genomsvettig moder. Gladiatorerna utbyter några artiga träningsfraser med mig och när jag med ett fränt ryck sliter upp påsen som även tjänstgör som min necessär flyger den ut. I en vid båge seglar den. Innan den tar mark vid en av gladiatorernas perfekta små fötter dunsar den in ett skåp med ett högt klickljud. Blott iförd för små trosor och blossande kinder plockar jag upp den och slänger den bestämt. Semesterkaramellen som bott in sig i väskan. Den är röd, nästan självlysande. När jag tittar ner i väskan ser jag att fler karameller gjort väskan till sitt hem. Bjärta och lockande ligger de där och glimrar förföriskt. Jag låter dom ligga kvar. Man vet aldrig om det blir en mager vinter och då kan det vara bra med några Judas i väskan.

v

0 kommentarer

Liknande inlägg…

Tant Brun på mjölkpall

Tant Brun på mjölkpall

-Då sätter ni er på en pall inne i tvagningsrummet och fyller kopparkärlet med vatten som ni kastar över vänster axel. Då blir ni av med all negativ energi. Spaföreståndaren är...

läs mer
#älska löpning…….inte

#älska löpning…….inte

Nej någon kärlek till löpning existerar inte för mig. Ändå är det just löpning jag tränar mest. Löpningen är ju så enkel, bara att dra på sig skorna och liksom sticka ut. Alla säger så....

läs mer
Nollningen

Nollningen

Jag har bytt gym. Lämnat Sats efter många trogna år och köpt kort på Nordic Wellness. 44 år är jag, borde vara trygg och sval när jag nu knallar in genom dörren på mitt nya styrkeställe...

läs mer