Jockes andetag är lag

30 september, 2016

”Vi ska ha tjejkväll i kväll pappa!”
”Mm”…pappan vid frukostbordet är måttligt intresserad av dotterns berättelse. Han drömmer redan om den stundande AW:n, smaken från kvällens första öl och hur lyckan kommer rusa ut i kroppen när han sätter första striken.
”Först trodde jag att mamma skulle bjuda hem sina vänner och så skulle de dricka vin. Men så kunde dom inte komma, så det blir bara vi, tjejer.” Dottern svänger med armarna likt en helikopter för att liksom få med alla tre, som utgör gruppen i vi tjejer. Pappan ger plötsligt ett ont öga till mamman rakt över bordet och säger med stark röst. 
”Ja, det hoppas jag verkligen att det bara blir ni! Det andra vännerna ska väl vara hemma hos sina män.”Det sista säger han med ett litet skadeglatt leende i mungipan eftersom han vet precis var alla ska i kväll. DET SKA GÅ PÅ KENT!!
Socialmedia svämmar över av fina, härliga klipp från Kents avskedsturné. Och jag tänker bittert har inte Kent gjort fler låtar än Utan dina andetag?! Jag tror mig eventuellt kunna nämna några till. 
På jobbet skränar man om hur man gav bort biljetterna man FICK till Kent konserten, som att Kent vore en cirkus som spontant rullat in i stan. 
”Vem vill gå och se på några gubbar som är 60 år?!”, skrockas det.
”Men, Jocke Berg är inte 60 år!!”
Stackars Jocke. Jag och min vän Dominic som alltid avslutar våra födelsedagshälsningar till varandra med att Jocke hälsar. Jag menar, om Jocke kände oss så skulle han definitivt hälsa. Speciellt på födelsedagen.
Och Ja, jag har också biljetter till avskedsturnén – men i Malmö!
När jag frågar på jobbet, mitt i viktiga säkerhetsmötet, om någon varit på konsert i Malmö så är det ingen som minns. Men det skrattats högt och skämtas om att, när man tror att publiken klappar i Malmö, så är det egentligen ett frasande ljud från alla skåningar som äter spettekaka. 
Enligt kollegerna, och den smala åsiktskorridoren är det helt PK (Politiskt korrekt), att skoja så om man som Göteborgare har bott i Skåne några år. Jag har också bott i Skåne, ja men Båstad tillhör faktiskt Skaune, jag blir ändå orolig för att Malmö inte ska leverera. Med eller utan spettekaka. 
Kalaspirret som Anna känner inför kvällens Kent konsert får inte riktigt smitta av sig ännu. Men det kommer. Anna vet vilken låt som hon ska skicka uppdatering på, om Jocke får feeling.
Och när min lunchdate lyckligt suckar och säger att nu är det bara några timmar kvar till konserten, säger jag att jag också längtar till kvällen. För vi ska få matkassen hemlevererat i kväll, och jag har klickat i en chokladkaka, som jag minsann hoppas hinna med innan jag somnar in, för kvällen. Med det sagt blir jag snabbt kallad för Drama Queen! Kanske det! Men den riktiga divan i kväll är ändå Jocke Berg. Så högt över Gustaf Adolfs torg ropar jag till min lunchdate som redan hunnit iväg en bra bit över kullerstenarna. 
”Kom i tid, det börjar kl. 19:30…för det har Jocke sagt!!”
 
Foto:Karin Midner

v

1 kommentar

  1. Lunchdaten

    Det var magiskt ????

Liknande inlägg…

Tant Brun på mjölkpall

Tant Brun på mjölkpall

-Då sätter ni er på en pall inne i tvagningsrummet och fyller kopparkärlet med vatten som ni kastar över vänster axel. Då blir ni av med all negativ energi. Spaföreståndaren är...

läs mer
#älska löpning…….inte

#älska löpning…….inte

Nej någon kärlek till löpning existerar inte för mig. Ändå är det just löpning jag tränar mest. Löpningen är ju så enkel, bara att dra på sig skorna och liksom sticka ut. Alla säger så....

läs mer
Nollningen

Nollningen

Jag har bytt gym. Lämnat Sats efter många trogna år och köpt kort på Nordic Wellness. 44 år är jag, borde vara trygg och sval när jag nu knallar in genom dörren på mitt nya styrkeställe...

läs mer