Jogging och död papegoja

26 augusti, 2014

Slänger på mig ryggsäcken för att springa hem från jobbet. Efter 500 meter möter jag en gråtande kvinna med en papperspåse i famnen. Först susar jag bara förbi för jag är lite sen men känner direkt att jag inte vill vara en sådan som inte bryr mig. Sliter av mig lurarna med frän musik, vänder tillbaka och då hör jag ännu mer hur ledsen hon är. Lägger en svettig hand på hennes axel och frågar hur det är. Hon berättar då hulkande att det ligger en död papegoja i påsen. Den avled i papperskassen på spårvagnen på väg till veterinären. Nu bara står hon här med påsen och vet inte vart hon ska ta sig till. Jag sneglar ner i handduken och jo fågeln är stendöd. Hon gråter mer ju mer jag frågar om vad som hänt och till slut enas vi om att ta med hennes bäste fjädervän till Blå stjärnan ändå. Joggingturen ställs in, jag får ta vagnen hem för att hinna hämta min son. Tänker på den döda gojan i handduken, på hur kvinnans tårar bara forsade och känner att ursäkten till fritidspersonalen för min sena ankomst kommer låta som ett överspelat ljug.”Jo konstig grej…. Jag träffade en tjej med en död papegoja i en påse….” Sov gott lilla fågel grön!

v

0 kommentarer

Liknande inlägg…

Tant Brun på mjölkpall

Tant Brun på mjölkpall

-Då sätter ni er på en pall inne i tvagningsrummet och fyller kopparkärlet med vatten som ni kastar över vänster axel. Då blir ni av med all negativ energi. Spaföreståndaren är...

läs mer
#älska löpning…….inte

#älska löpning…….inte

Nej någon kärlek till löpning existerar inte för mig. Ändå är det just löpning jag tränar mest. Löpningen är ju så enkel, bara att dra på sig skorna och liksom sticka ut. Alla säger så....

läs mer
Nollningen

Nollningen

Jag har bytt gym. Lämnat Sats efter många trogna år och köpt kort på Nordic Wellness. 44 år är jag, borde vara trygg och sval när jag nu knallar in genom dörren på mitt nya styrkeställe...

läs mer