Julafton

 Det är som om vi alla skrivit på ett gemensamt kontrakt till teaterpjäsen Julafton. Varje familj har ett eget specialskrivet manus till den här högtiden. När en osynlig regissör ropar TYSTNAD, TAGNING! sträcker vi på oss, tar ett djupt andetag och går ut på scen. Ensemblen kommer inom ett par timmar fnissa åt personen som spelar tomten, äta lite för mycket och öppna klappar i hetsig takt. Jag älskar den här mysiga teatern!

 Eftersom som jag är lite ny i ensemblen och har firat jul utomlands under många år och då spelat en helt annan pjäs har det tagit några år förstå manus, köpa rätt julklappar och att hitta själen i min biroll. Men när man väl hittat rätt läge i den här ensemblen kan ingenting gå snett. 

Då ridån till slut går ner och man proppmätt och hjärtevarm hastar mot bilen i ösregn med vittrande papperskassar tänker jag att alla i ensemblen borde få en utmärkelse. Ingen har fått feeling och spelat dramatisk gråterska eller överförfriskad, aggressiv tomte. Nästa år är jag dock småsugen på en annan julpjäs. Man vill ju liksom inte fastna i ett fack och bara jobba med harmoniska familjeteatrar. Hörde om ett gäng som hyrde ett stängt hotell och firade där. Den pjäsen vill jag söka till känner jag. Hoppas rollen som djupt 40-årskrisande kvinna som tar med sig sina bästisar Karin och Sara med familjer och firar en galen jul är ledig!!!

1 Kommentar

  1. OLIVIA | 17,5 årig tjej i mediebranschen den 27 december, 2015 kl 01:35

    Så bra beskrivning av att vara tomte, haha!

Kommentera