Julhits i julhets

13 december, 2015

– Vi börjar med en lika klassisk som välkänd melodi i de här sammanhangen: Spanien.
Denna dansbandsinledning kommer från saxofonläraren Erik som med smäktande röst introducerar nybörjarna på musikskolans juluppvisning. Salen är smockfull av varma föräldrar och förväntansfulla barn. Jag och maken är som vanligt sena, lite uppspelta, brakar ner på varsin stol och fnissar omoget åt massakrerade julhits från kixande klarinetter och vrålande saxofoner. Men. Som alltid detta men. Det framförs på så stort allvar. Ett allvar man inte kan värja sig ifrån. Åttaåringen med klarinett, rosett och sammetsklänning i det stenhårda bandet Beast of the East. Humörstrummisen med rosa hår som spelar snabbare ju gladare han blev. Gitarristen som med blossande kinder tappade instrumentet av pur uppspelthet. Och dessa ljuvliga pedagoger som lyfter fram barnen, tar dem på allvar, ja kort sagt SER dem. Jag vill krama dem allihop, (helt distanslöst eftersom jag inte känner det stora flertalet.) 
Och mina och makens fniss byts ut mot Stora Julbölet och tårarna rinner längs kinderna. Man kan inte värja sig. Det är så fint. Och man är så skör så här års. 
Jo just det, det här är en träningsblogg. Jag sprang på förmiddagen. Det gick asdåligt. 

v

0 kommentarer

Liknande inlägg…

Tant Brun på mjölkpall

Tant Brun på mjölkpall

-Då sätter ni er på en pall inne i tvagningsrummet och fyller kopparkärlet med vatten som ni kastar över vänster axel. Då blir ni av med all negativ energi. Spaföreståndaren är...

läs mer
#älska löpning…….inte

#älska löpning…….inte

Nej någon kärlek till löpning existerar inte för mig. Ändå är det just löpning jag tränar mest. Löpningen är ju så enkel, bara att dra på sig skorna och liksom sticka ut. Alla säger så....

läs mer
Nollningen

Nollningen

Jag har bytt gym. Lämnat Sats efter många trogna år och köpt kort på Nordic Wellness. 44 år är jag, borde vara trygg och sval när jag nu knallar in genom dörren på mitt nya styrkeställe...

läs mer