Kan indiern kan vi

Jag ska vara helt ärlig. Skidlöftet vi gav varandra efter förra årets Tjejvasa….. Det där med att åka jättemycket inför årets upplaga har inte alls hållits. Det är faktiskt så illa att det i slasket i Hestra idag var första gången vi åkte alla tillsammans 2015.

Då jag stod på krönet av första backen och inte vågade åka ner kände jag att det var lika bra att boka av Vasan nästa helg. Tror att Sara Stålrygg fick nog av fegeriet och med sin barskaste mammaröst spände ögonen i mig och sa:Ställ dig i spåret och åk! Vips svischade jag ner med bankande kaninhjärta. Väl hemma sitter jag och kollar på klipp från längd-VM.

På mästerskapens första dag var det kval och en av dom som kom sist i kvalet var en man från Indien. När reportern frågade hur han kände sig efter loppet var han helnöjd. Skrattande gick han ur bild samtidigt som han sa att han hade tränat en vecka inför VM. Man kan alltså med andra ord bli en världsåkare på de dagarna som återstår innan Vasan. Kör vi på bra den här veckan på de små förskrämda snöfläckarna som finns kring Göteborg får Falun se upp. Har vi tid efter Vasan kanske vi drar vidare till tremilen av bara farten. Känner ni det också…..?!? Johaug skakar av fasa.

Kommentera