Kära västsvenska folk

12 januari, 2014

Man skulle kunna ha trott att det var reastart. Fullständigt överbelamrad parkering, bilar i diken och människor med hög adrenalinhalt som försöker snika åt sig en plats genom fickparkeringsövningar från helvetet. Men nej, det var solen. Första söndagen på kanske två månader som solen lyser och människor blir som galna vid parkeringen till Lilla Delsjön. Nu jädrar ska här tas igen en på en eftermiddag vad vi missat sen i november!
Vi tålmodiga västsvenskar. Vi klagar inte (så mycket) när det regnar från sidan dag ut och dag in. Vi skojar lite bittert om det på busshållplatsen när paraplyet har vrängt sig för tusende gången, men härdar ut. Men när solen väl dyker upp – då finns det inget som kan stoppa oss. Då går vi över lik för att komma ut i naturen. Och som man säger: alla var där. På min löprunda runt Lilla Delsjön träffade jag gamla grannar, dagisföräldrar, en f d kollega och en körkompis som alla yrvakna och lite rusiga spatserade runt med näsan mot solen. Det var fint på något sätt. När jag sprang tårades ögonen. En del trodde kanske att jag var rörd (och det var jag ju lite) , men om jag ska vara helt ärlig är det något med att få vind i ögonen när man är över 40. Tårarna börjar rinna då. ”Finns inget att göra, bara vänj dig”, säger syrran krasst. Syrran är ögonläkare, så hon borde väl veta.

v

3 Kommentarer

 1. Hanna Unger

  Jag är så imponerad av er och främst dig så klart! Helt övertygad om att det kommer att gå bra är jag faktiskt också! Att åka skidor 30 km är självklart skitjobbigt, men helt klart överkomligt! Simningen klarar du galant och löpningen är säkert inte heller något problem! Stora kramar från mig!

 2. Hanna Unger

  glömde ju cykeln! kan be syrrans familj hejja på dig i uppförsbacken där de bor och ni passerar!!!

  • Karin Blennermark

   Åh, det skulle vara underbart om de kom ut och hejade! Särskilt i uppförsbacken! Kram!

Liknande inlägg…

Tant Brun på mjölkpall

Tant Brun på mjölkpall

-Då sätter ni er på en pall inne i tvagningsrummet och fyller kopparkärlet med vatten som ni kastar över vänster axel. Då blir ni av med all negativ energi. Spaföreståndaren är...

läs mer
#älska löpning…….inte

#älska löpning…….inte

Nej någon kärlek till löpning existerar inte för mig. Ändå är det just löpning jag tränar mest. Löpningen är ju så enkel, bara att dra på sig skorna och liksom sticka ut. Alla säger så....

läs mer
Nollningen

Nollningen

Jag har bytt gym. Lämnat Sats efter många trogna år och köpt kort på Nordic Wellness. 44 år är jag, borde vara trygg och sval när jag nu knallar in genom dörren på mitt nya styrkeställe...

läs mer