Konsten att vara ledig

29 oktober, 2013

Är ledig från jobbet en vecka. Första gången jag är hemma med åttaåringen på höstlovet. Har målat härliga inre bilder om sena, pratsamma frukostar och mysaktiviteter. Sonen vaknar prick 7 och vill ha akuthjälp med en app som inte funkar. Jag är döende efter att unnat mig att se på Homeland, säsong 2 till 2 i natt. Man är ju ändå ledig och har sovmorgon. Kan inte somna om utan går upp, steker kanelplättar och tänder ljus. Fem minuter senare är frukosten över för sonen som inte alls vill läsa GP med mig. Sedan kommer höstlovsledig barndomskompis med 3 barn och hund. I 6 timmar är det kaos. Äpplekrig på tomten, hund på rymmen och mitt i allt blir jag skjuten 2 ggr med en skumgummipil i pannan. Känner hur hjärtat rusar, tinningarna dunkar och att jag just i den stunden inte alls tycker om djur och barn. En riktigt ful känsla jag vet. Barndomskompis åker hem och åttaåringen summerar strålande detta som världens bästa dag. Det enda jag kan tänka är att jag måste bli bättre på att vara ledig. Inte få panik för oreda, smuts och stök. Jag lovar här och nu att bli en avslappnad människa som tar kaoset i famn. Ska bara städa lite först.

v

0 kommentarer

Liknande inlägg…

Tant Brun på mjölkpall

Tant Brun på mjölkpall

-Då sätter ni er på en pall inne i tvagningsrummet och fyller kopparkärlet med vatten som ni kastar över vänster axel. Då blir ni av med all negativ energi. Spaföreståndaren är...

läs mer
#älska löpning…….inte

#älska löpning…….inte

Nej någon kärlek till löpning existerar inte för mig. Ändå är det just löpning jag tränar mest. Löpningen är ju så enkel, bara att dra på sig skorna och liksom sticka ut. Alla säger så....

läs mer
Nollningen

Nollningen

Jag har bytt gym. Lämnat Sats efter många trogna år och köpt kort på Nordic Wellness. 44 år är jag, borde vara trygg och sval när jag nu knallar in genom dörren på mitt nya styrkeställe...

läs mer