Laleh, New York och vi

20 november, 2014

Tittar på Lalehs framträdande i New York. Hon slår på en trumma med högerhanden, sjunger fantastiskt och bär helt coola kläder alldeles avslappnat. I somras såg jag henne uppträda med något pandaliknande på huvudet, en drömfångare i midjan och fjäderkjol. Skulle jag ta på mig dom kläderna till jobbet hade mina arbetskamrater ringt psyket. Men Laleh är självklar. Det är inga som helst frågetecken kring hennes udda väsen. Hur blir man så där orädd att sticka ut med all sin konstighet? Men så tänker jag vidare på när jag, Karin och Sara stod på längdskidor med noll mil i benen och skräck i blick för ungefär ett år sedan. Våra nya kompressionskläder hade precis lämnat förpackningen. Vi stod vid sidan av spåret och såg alla vana längdåkare susa förbi. Små rädda kaninhjärtan tickade i våra bröst. Sara som är tuffast i vår grupp kastade sig ut först och vi hängde på. Efteråt blev vi inbjudna i skidklubbens stuga och snackade plötsligt initierat med de andra superåkarna. Vi bullerskrattade kring spårkartan, fick koden till klubbhusdörren och ja betedde oss självklart. Man borde slänga sig handlöst ut och vara självklar oftare. När man gör det slås otippade dörrar upp med en smäll. Inte släppa ängslan över bron. Så ska det bli från och med nu. Det som började med gubbskämt i en klubbstuga i Trollhättan kan mycket väl sluta i New York.

v

0 kommentarer

Liknande inlägg…

Tant Brun på mjölkpall

Tant Brun på mjölkpall

-Då sätter ni er på en pall inne i tvagningsrummet och fyller kopparkärlet med vatten som ni kastar över vänster axel. Då blir ni av med all negativ energi. Spaföreståndaren är...

läs mer
#älska löpning…….inte

#älska löpning…….inte

Nej någon kärlek till löpning existerar inte för mig. Ändå är det just löpning jag tränar mest. Löpningen är ju så enkel, bara att dra på sig skorna och liksom sticka ut. Alla säger så....

läs mer
Nollningen

Nollningen

Jag har bytt gym. Lämnat Sats efter många trogna år och köpt kort på Nordic Wellness. 44 år är jag, borde vara trygg och sval när jag nu knallar in genom dörren på mitt nya styrkeställe...

läs mer