Längd på en Alptopp

15 februari, 2015

– Do you know where I could go cross country skiing here?
Jag är uppe på ett berg lika högt som Kebnekajse med lånade längdskidor. Den italienske liftvakten tittar förvånat på mig, drar ut ciggen och pekar långt bortåt. Nerför backen, under stolsliften och bakom kullen ska det tydligen ligga.
Har man ångest för Tjejvasan så har man. Då kan det hända att man nästan gör vad som helst för att åka bara lite, även om det rimligtvis är mer logiskt att åka slalom i Alperna. Alltså knatar man iväg i ensamt stråt och letar spår medan familjen skrattar och vinkar från stolsliften.
Men jag hittar det. Mellan två stolsliftar. Kanske en km långt och med en sträckning som går i en åtta upp och ner för en kulle. Fundera på den beskrivningen och räkna ut hur många stakningar det blir på det. Jag kom till ungefär tre. Resten var nerför i överljudsfart eller uppför i krabbgång.
Summa: katastrofal åkning. Bakhalt. Svettigt. Trill i kurva. Asdåligt. Och en sjusärdeles skjuts rätt in i influensan. Tack, godnatt och en Alvedon på det.

v

0 kommentarer

Liknande inlägg…

Tant Brun på mjölkpall

Tant Brun på mjölkpall

-Då sätter ni er på en pall inne i tvagningsrummet och fyller kopparkärlet med vatten som ni kastar över vänster axel. Då blir ni av med all negativ energi. Spaföreståndaren är...

läs mer
#älska löpning…….inte

#älska löpning…….inte

Nej någon kärlek till löpning existerar inte för mig. Ändå är det just löpning jag tränar mest. Löpningen är ju så enkel, bara att dra på sig skorna och liksom sticka ut. Alla säger så....

läs mer
Nollningen

Nollningen

Jag har bytt gym. Lämnat Sats efter många trogna år och köpt kort på Nordic Wellness. 44 år är jag, borde vara trygg och sval när jag nu knallar in genom dörren på mitt nya styrkeställe...

läs mer