Lista

17 november, 2015

Som liten tyckte jag det var så spännande med listor. Trackslistan var absolut favoriter och så Listan på TV med Annika Jankell och Staffan Dopping. Men som vuxen förvandlas Listor till något helt annat. Ett enda jädra skit göra. 
Hemma gör jag en veckolista över vad vi ska äta, en lista över vad vi ska handla. Samtidigt som jag ser över helgens att göra lista, och stryker det som vi hunnit med och markerar det som fortfarande måste göras. 
På jobbet gör jag en lista på vad jag ska hinna idag och flyttar då även över poster från det jag inte hann igår. Ändå går jag hem och får sådana där: Ja, jäklar det skulle jag gjort idag också! Tänker att jag borde be någon på jobbet om hjälp med ett riktigt bra Excell-ark för att riktigt styra upp mig. För jag är egentligen värdelös på listor. Det är liksom inte min grej. Men det finns inte tid för sådana utsvävningar på listan.
Hur kan det finnas så mycket att göra hela tiden att det måste skrivas upp och inte bara kan kommas ihåg?
Min man säger att det är stökigt hemma för att jag stökar ner och aldrig är hemma för att städa upp. Men jag är ju jämt hemma. Funderar på att göra en lista och visa honom hur jäkla mycket jag är hemma. Och när det städas är jag så effektiv att jag kan duscha och skrubba duschväggarna samtidigt. Speciellt nu sedan vi hittat disksvamparna och slipper använda skrubbvantar till allt. Våra disksvampar var nämligen nerpackade när vi gjorde om tvättstugan och vi glömde hela tiden skriva upp nya disksvampar på handlingslistan.
Hela den här historien kring listor är helt galen men det finns något som gör att det är värt det. Bubblare! Bäst är livet när listan ständigt utmanas av bubblare i form av: en lunch förfrågan som bryter jobblistan, en chokladkaka som knör sig in i veckohandlingen, en löprunda mitt i veckoschemat (det är ju då jag, Anna och Karin legitimt kan ses), eller en bokvinst som skriver om kvällsrutinerna till högläsning för mina flickor innan de ska sova. För det är ju inte lika roligt när städning ligger som nummer ett, som en evig slagdänga på Svensktoppen. Bubblarna kan vara farliga ställa till och röra om. Men om man inte vågar bryta listan för bubblare kommer listan aldrig bli riktigt bra. Bara förutsägbar. 
 
 

v

0 kommentarer

Liknande inlägg…

Tant Brun på mjölkpall

Tant Brun på mjölkpall

-Då sätter ni er på en pall inne i tvagningsrummet och fyller kopparkärlet med vatten som ni kastar över vänster axel. Då blir ni av med all negativ energi. Spaföreståndaren är...

läs mer
#älska löpning…….inte

#älska löpning…….inte

Nej någon kärlek till löpning existerar inte för mig. Ändå är det just löpning jag tränar mest. Löpningen är ju så enkel, bara att dra på sig skorna och liksom sticka ut. Alla säger så....

läs mer
Nollningen

Nollningen

Jag har bytt gym. Lämnat Sats efter många trogna år och köpt kort på Nordic Wellness. 44 år är jag, borde vara trygg och sval när jag nu knallar in genom dörren på mitt nya styrkeställe...

läs mer