Maraton och skumbananer

Är ute och springer för första gången på länge. Det är alldeles för varmt och för mycket uppför. Då ringer Sara, bara för att berätta hur det var den där första maratonlöpningen 490 f. Kr. när en stackare var tvungen att springa 42 km bara för att berätta om grekernas seger över perserna.
Men varför dog han när han sprungit? Vi filosoferar tillsammans, Sara i sin trädgård, jag springande. Vätskebrist? Nej. Medfött hjärtfel? Nja. För otränad? Absolut inte. Eller hade han bara glömt skumbananerna när han laddade upp? Inte omöjligt alls.

v

0 kommentarer

Liknande inlägg…

Tant Brun på mjölkpall

Tant Brun på mjölkpall

-Då sätter ni er på en pall inne i tvagningsrummet och fyller kopparkärlet med vatten som ni kastar över vänster axel. Då blir ni av med all negativ energi. Spaföreståndaren är...

läs mer
#älska löpning…….inte

#älska löpning…….inte

Nej någon kärlek till löpning existerar inte för mig. Ändå är det just löpning jag tränar mest. Löpningen är ju så enkel, bara att dra på sig skorna och liksom sticka ut. Alla säger så....

läs mer
Nollningen

Nollningen

Jag har bytt gym. Lämnat Sats efter många trogna år och köpt kort på Nordic Wellness. 44 år är jag, borde vara trygg och sval när jag nu knallar in genom dörren på mitt nya styrkeställe...

läs mer