Medtag egen fika

12 december, 2013

– Mamma, var är mitt glitter?
– Det är…(på Hemköp för jag har glömt att köpa något) på…väg. Snart kommer det.
Lämnar barn på skolan, hänger på låset utanför affären som en annan alkis med abstinens utanför Systemet och ilar tillbaka till skolan med glitter. Försöker gissa hur stor en gloria för en sjuårig tärna kan vara och kapar 5 meter glitter med hjälp av nyckelknippan och tänderna.
Lusseveckan är underbar och härlig och förskräcklig på samma gång. Lusselinnen högt och lågt, verser som ska övas och den pigga lappen från fröken med meningen ”medtag egen fika” som man läst, men ändå inte riktigt tagit in förrän ungefär tio minuter innan lussefirandet och sen sitter man där med saffransgifflarna från Statoil och försöker se ut som om det var meningen. Pulsen slår ständigt nya rekord. Och ändå…när de små liven kommer in med glitter, falsksång och verser så kommer mammatåren. Lite för att det är så vackert och lite av ren utmattning. Nu är första lussefirandet klart. Nästa är om en halvtimme. Om jag skyndar mig från det hinner jag till pianouppvisningen 19.30. Långberget ter sig långt borta och så…okomplicerat.

v

0 kommentarer

Liknande inlägg…

Tant Brun på mjölkpall

Tant Brun på mjölkpall

-Då sätter ni er på en pall inne i tvagningsrummet och fyller kopparkärlet med vatten som ni kastar över vänster axel. Då blir ni av med all negativ energi. Spaföreståndaren är...

läs mer
#älska löpning…….inte

#älska löpning…….inte

Nej någon kärlek till löpning existerar inte för mig. Ändå är det just löpning jag tränar mest. Löpningen är ju så enkel, bara att dra på sig skorna och liksom sticka ut. Alla säger så....

läs mer
Nollningen

Nollningen

Jag har bytt gym. Lämnat Sats efter många trogna år och köpt kort på Nordic Wellness. 44 år är jag, borde vara trygg och sval när jag nu knallar in genom dörren på mitt nya styrkeställe...

läs mer