Mörk, mörkare, måndag

24 november, 2014

Dagen före lön, spöregn och måndag. Alltså när veckans svarta får verkligen är sig själv håller man sig för skratt. Klockan ringer 5:30 och allt jag kan tänka på är att jag ska få gå och lägga mig ikväll igen. Har läst käcka tips i tidningen om att man ska börja höstmornar med med en brasa, levande ljus och grönt te. Vet bara inte riktigt när jag ska klämma in eldandet bara. Är det före eller efter panikdusch, snabbsminkning och hetssökande efter bilnyckeln? Sedan måste man ju ha en fungerande öppen spis också. Det är lite dåligt med det hos oss. Enligt tidningen ska man även äta mycket frukt och unna sig pauser på jobbet då och då. När jag vid ankomst till jobbet skenar mot vår fruktkorg ligger där endast en sorgsen mumifierad banan och mjölken till kaffet är slut. Ny leverans framåt dagen tydligen. Jag går in på jobbtoaletten och sätter mig på locket. Bläddrar genom fotoalbumet från i somras. Hittar en bild från Mora. Vi är brunbrända, har bockat av Vansbrosimmet och skrattar malligt mot fotografen. Solen brassar och jag lovar att vi i det här lyckoögonblicket sa åt varandra att det här ska vi komma ihåg i november. Nu gör jag det. Minns hur huden doftade våtdräkt , att vi promenerade för att se Vasaloppsmålet och att myggorna nästan åt upp Karin i vår hyrda stuga. Snart börjar äventyret igen. Långberget nästa säger jag. Vi kanske inte motar höstdepressionen med grönt te och kakelugn. Vi kör smågodis i bilen, längdåkning i iskyla och sedan jagar vi möss halva natten i vårt fantastiska lånta hus i Ambjörby. Funkar utmärkt. Brasan kan ta sig i brasan!

v

0 kommentarer

Liknande inlägg…

Tant Brun på mjölkpall

Tant Brun på mjölkpall

-Då sätter ni er på en pall inne i tvagningsrummet och fyller kopparkärlet med vatten som ni kastar över vänster axel. Då blir ni av med all negativ energi. Spaföreståndaren är...

läs mer
#älska löpning…….inte

#älska löpning…….inte

Nej någon kärlek till löpning existerar inte för mig. Ändå är det just löpning jag tränar mest. Löpningen är ju så enkel, bara att dra på sig skorna och liksom sticka ut. Alla säger så....

läs mer
Nollningen

Nollningen

Jag har bytt gym. Lämnat Sats efter många trogna år och köpt kort på Nordic Wellness. 44 år är jag, borde vara trygg och sval när jag nu knallar in genom dörren på mitt nya styrkeställe...

läs mer