Nakensekten kallar!

2 september, 2019

-Om du väntar 6 minuter så kostar det bara 55kronor väser damen i Valhallabadets kassa förtroligt och plötsligt blir det tydligt för mig varför alla 70 plussare med sportväskor belamrar entrén.
Jag tackar snälla väsaren för insidertipset och när klockan slår 9 vräker sig pensionärerna och en något yngre (jag) in genom snurrgrindarna.
I omklädningsrummet dånar ett uppspelt sorl. Någon har varit på Menorca utan sin man men det var tydligen skönt då han inte gillar att resa längre och en annan har läst en bok om bastubadets goda inverkan på kroppen och ska därför hoppa simningen och bara grilla sig i saunan idag.
Det skojas, gapskrattas, någon blir tröstad och en kvinna nakenäter apelsin.
Gemensamt för alla är den totalt fria nakenheten. Det står, sitts, stretchas och hukas utan en tråd på kroppen.
Jag själv står stel med handduken surrad kring kroppen känner mig utanför nakenfiestan.
En kvinna visar med ena benet uppe på en bänk exakt hur hennes knäoperation gjordes och alla inom synhåll kan så att säga se allt.
I duschen är det likadant.
-Nääääämen Birgitte!!! Heeeeej!!! Vad fin du är i kroppen! Kvinnorna nakenkramas så att jag inte kommer ur mitt lilla duschbås.
Birgitte har dragit ner på kolhydraterna sedan i maj och enligt den samlade nakna fancluben lyser hon.
Själv har jag ätit kolhydrater hela sommaren och får rulla på mig baddräkten.
Jag simtränar 2000 meter på snabba banan och knäcker mig nästan när jag tävlar med en kille med spegelsimglas och nollställd min. Stapplar därför upp och in i bastun och där fortsätter den fria nakenbonanzan. Det finns en liten plats till mig på översta hyllan för nu är det dags för stora näckstretchen. Samtliga ligger ner och tänjer medan de pratar lågt.
Jag sitter uppflugen som en höna på en pinne och kan inte alls släppa ut köttet.
Kvinnorna ör i alla former och utseenden. Dom är otroligt bekväma i sin nakenhet och simhallen är en frizon där man får vara med likasinnade.

Jag vill vara med i nakensekten. Vara härlig och avslappnad. Kanske leta långt ner i mitt skåp länge och väl som hon som står mitt emot mig.
En gång badade vi nakna i vår grupp. Visserligen på en näst intill öde ö mitt i natten och då blev Sara så uppspelt att hon svingade en champagneflaska så hon på riktigt skadade axeln.
Tar på mig trosorna och låtsas vara lätt och ledig. Tittar på mina fötter. Där har babyfeet behandlingen från förra veckan kickat in ordentligt och jag ömsar skinn. Får äckelpanik och pressar på mig strumpor. Iförd sockar och trosor möter jag min spegelbild mellan alla andra helnakna som lockar håret. En dag ska jag bli som ni! Naken, kolhydratfri och nyss hemkommen från ensamresa till Menorca. Ses i bastun! Jag är hon som gör nakensquats!

v

4 Kommentarer

 1. Sandra

  Så fantastiskt roligt du skriver, en fröjd att läsa, väldigt igenkännande är det också!

  • Anna Spolander

   Tack! Vad glad jag blir! Skönt att någon mer känner sig lite utanför nakenskruttarna.

 2. Annica Larsson

  Kan bara hålla med 🙂

 3. Gunnar Spolander

  Måste nog börja bada på Valhalla

Liknande inlägg…

Tant Brun på mjölkpall

Tant Brun på mjölkpall

-Då sätter ni er på en pall inne i tvagningsrummet och fyller kopparkärlet med vatten som ni kastar över vänster axel. Då blir ni av med all negativ energi. Spaföreståndaren är...

läs mer
#älska löpning…….inte

#älska löpning…….inte

Nej någon kärlek till löpning existerar inte för mig. Ändå är det just löpning jag tränar mest. Löpningen är ju så enkel, bara att dra på sig skorna och liksom sticka ut. Alla säger så....

läs mer
Nollningen

Nollningen

Jag har bytt gym. Lämnat Sats efter många trogna år och köpt kort på Nordic Wellness. 44 år är jag, borde vara trygg och sval när jag nu knallar in genom dörren på mitt nya styrkeställe...

läs mer