Operation Skohorn

14 augusti, 2019

-Vad var det?!? Jag sätter mig som en vild fällkniv upp i sängen. Klockan är 03:12 och resten av familjen med väl fungerande sömn sover fridfullt.
Ljudet återkommer. Knirrande och superläskigt. Jag rinner ur sängen smidigt som slime. Tar på tofflorna, man vill ju inte reta hälsporren och famlar mig ur sovrummet.
Ljudet kommer igen. Mitt tränade polis-öra tänker inbrott, förmodligen i vårt garage. Utan linser är jag i det närmaste blind så det är ett under att jag inte spräcker fönstret så som jag pressar mig mot glaset för att se.
Så gnisslar det till igen och jag ninjaglider nedför trappan, nu beväpnad med det som finns till hands-ett illrött skohorn från Ikea.
Den blinda skohornsninjan står helt still för att lokalisera ljudet samtidigt som hon/jag paniktänker hur jag ska angripa tjuven. Ska jag picka på hans (jaaa jag tror boven är en man) rygg med mitt vapen och säga hörrudu du, ska jag ringa polisen med en ytterst vag beskrivning av brottet eller ska jag väcka min tungt sovande familj?
Jag gör inget av ovanstående.
Ljudet återkommer och nu är jag så rädd att jag måste göra spaningsavbrott för snabbkiss.
Glider ut i vardagsrummet och plirar så ögonen brinner ut i trädgården. Då ser jag hur det rör sig en bit ut i mörkret. Öppnar syskrinet och får med mig saxen för vänsterhänta som jag köpte fel en gång. Stark vapenpark tänker ni nu jag vet.
Nu är jag framme vid vardagsrumsfönstret och hyperventilerar. Tjuven står vid växthuset, vid min melonplantering. Jag ser ett par ben……jag ser två par ben.
Det är ett rådjur…………en bock med horn som liksom gnider sig mot vårt växthus och som efter att jag knackat lite på rutan med saxen flyger iväg. Tänker på rådjurets syn, en galen pionröd kvinna, med sax, skohorn, volymfrisyr , galen blick och för tight linne. Klart man drar till skogs.
Polisninjan som vaktar Kålltorp om natten blåser av operation Skohorn och dricker ett glas vatten. Man svettas när man spanar vill jag lova eller så drog klimakteriet igång här och nu. Ingen vet. Men vad vi vet är att banditen är oskadliggjord (läs bortskrämd), saxen ligger åter i syskrinet och Gotham City kan sova tryggt.

v

0 kommentarer

Liknande inlägg…

Tant Brun på mjölkpall

Tant Brun på mjölkpall

-Då sätter ni er på en pall inne i tvagningsrummet och fyller kopparkärlet med vatten som ni kastar över vänster axel. Då blir ni av med all negativ energi. Spaföreståndaren är...

läs mer
#älska löpning…….inte

#älska löpning…….inte

Nej någon kärlek till löpning existerar inte för mig. Ändå är det just löpning jag tränar mest. Löpningen är ju så enkel, bara att dra på sig skorna och liksom sticka ut. Alla säger så....

läs mer
Nollningen

Nollningen

Jag har bytt gym. Lämnat Sats efter många trogna år och köpt kort på Nordic Wellness. 44 år är jag, borde vara trygg och sval när jag nu knallar in genom dörren på mitt nya styrkeställe...

läs mer