Öppna din dörr!

24 april, 2016

När jag tassar nedför trappan i sommarhuset till ljudet av Karin och Saras mycket feminina sovljud upptäcker jag att traditionen håller i sig. Ytterdörren står på glänt. Vi har en historik av att aldrig låsa och ibland även glömma nycklarna på utsidan. Detta trots att vi alla tre, mest jag är lite(läs mycket) mörkrädda.
Vi brukar säga att vi aldrig stänger några dörrar och den här helgen när vi ska återhämta oss i norra Bohuslän är det tydligen vidöppet.
På 24 timmar hinner vi tömma den lokala prydnadsbutiken på finfrotté, starta ett hemmaspa, äta middag på restaurang, bestiga berg, sola, sänka 2 flaskor Prosecco i rekordfart och detaljanalysera nuvarande situation i livet. Det är viktigt med kollektiv avstämning då och då. 
Detta mycket effektiva dygn rundas av med kallsvettig promenad i snålblåst. På väg ut slänger vi en blick in till vänster och kan då bara konstatera att garagedörren står vidöppen. Jag har pga kraftiga lår kommit när lilla fjärrkontrollen till dörren i jeansfickan och ledigt öppnat upp. 
Som sagt… Vi stänger inga dörrar. Livet blir roligare så. Den dagen man sitter i sin fina lägenhet och är nöjd med låst dörr får det vara klart känner jag. Står dörren på glänt kan man alltid skymta äventyret och ofta är blott skymtandet gott nog. Får man lust att kasta sig ut är det inte mer med det. Får man inte lust stänger man…för den här gången. En sak är dock säker. Med dörren halvöppen blir livet himla härligt ……eller som Sara konstaterade när hon eventuellt jobbade strax över budget vid impulsinköp av överkast: Vi lever bara en gång. Då kan man inte slå igen dörren till riktigt bra frotté eller ett överkast i perfekt färg.  Mycket rabatt fick vi också, en vän för livet i affärsinnehavaren och 24 timmar som kommer bära oss fram till semestern. Så våga glänta ibland, om inte annat är det alltid skönt med lite frisk luft. 

v

0 kommentarer

Liknande inlägg…

Tant Brun på mjölkpall

Tant Brun på mjölkpall

-Då sätter ni er på en pall inne i tvagningsrummet och fyller kopparkärlet med vatten som ni kastar över vänster axel. Då blir ni av med all negativ energi. Spaföreståndaren är...

läs mer
#älska löpning…….inte

#älska löpning…….inte

Nej någon kärlek till löpning existerar inte för mig. Ändå är det just löpning jag tränar mest. Löpningen är ju så enkel, bara att dra på sig skorna och liksom sticka ut. Alla säger så....

läs mer
Nollningen

Nollningen

Jag har bytt gym. Lämnat Sats efter många trogna år och köpt kort på Nordic Wellness. 44 år är jag, borde vara trygg och sval när jag nu knallar in genom dörren på mitt nya styrkeställe...

läs mer