Rakryggad genom regnet

Idag när jag gick till jobbet mötte jag en kvinna på gatan. Hon gick rakryggad genom regnet med bestämda steg, målmedveten. På huvudet hade hon en… kartong, och trädd över kartongen en Konsumpåse, (eller Coop extra, måste det ha varit). Barnen som var på väg till fritids vände sig om, fnissade, men kvinnan fortsatte lika rakryggat mot busshållplatsen med kartongen redigt nerdragen över huvudet. Ville väl skydda sig mot både regn och blåst gissar jag. Man undrar ju så vilken frisyr hon hade som var värd kartongskydd.

Hade det varit snöstorm hade hon kanske haft en fleecefodrad kartong på huvudet och jag hade kunnat åka skidor till jobbet. Men nu är det inte snö, för i Göteborg regnar det ju som bekant nästan jämt. Även idag.

(Nej, jag hann inte få upp telefonen och ta en bild på kvinnan. Det kändes lite ofint, tyckte jag. Men det var typ en sån här kartong)

Kommentera