Rakryggad genom regnet

28 oktober, 2013

Idag när jag gick till jobbet mötte jag en kvinna på gatan. Hon gick rakryggad genom regnet med bestämda steg, målmedveten. På huvudet hade hon en… kartong, och trädd över kartongen en Konsumpåse, (eller Coop extra, måste det ha varit). Barnen som var på väg till fritids vände sig om, fnissade, men kvinnan fortsatte lika rakryggat mot busshållplatsen med kartongen redigt nerdragen över huvudet. Ville väl skydda sig mot både regn och blåst gissar jag. Man undrar ju så vilken frisyr hon hade som var värd kartongskydd.
Hade det varit snöstorm hade hon kanske haft en fleecefodrad kartong på huvudet och jag hade kunnat åka skidor till jobbet. Men nu är det inte snö, för i Göteborg regnar det ju som bekant nästan jämt. Även idag.
(Nej, jag hann inte få upp telefonen och ta en bild på kvinnan. Det kändes lite ofint, tyckte jag. Men det var typ en sån här kartong)

v

0 kommentarer

Liknande inlägg…

Tant Brun på mjölkpall

Tant Brun på mjölkpall

-Då sätter ni er på en pall inne i tvagningsrummet och fyller kopparkärlet med vatten som ni kastar över vänster axel. Då blir ni av med all negativ energi. Spaföreståndaren är...

läs mer
#älska löpning…….inte

#älska löpning…….inte

Nej någon kärlek till löpning existerar inte för mig. Ändå är det just löpning jag tränar mest. Löpningen är ju så enkel, bara att dra på sig skorna och liksom sticka ut. Alla säger så....

läs mer
Nollningen

Nollningen

Jag har bytt gym. Lämnat Sats efter många trogna år och köpt kort på Nordic Wellness. 44 år är jag, borde vara trygg och sval när jag nu knallar in genom dörren på mitt nya styrkeställe...

läs mer