Recept på lycka och träningsvärk

Det tar ett par dagar att tända av efter en mullig skidhelg på Långberget. Man måste liksom återanpassa sig till att agera normalt i vuxna sammanhang och inte tramsa runt utan filter på hemsnickrad värmländska.


När skidorna bärs ner i källaren känns det i hjärtat. Alla borde prova en helg med sina käraste vänner på ett snöklätt berg. Så fort man lämnar stan sänker vi axlarna och börjar raskt beta av våra problem. Före det obligatoriska kaffet på götagrillen har vi löst det mesta.

Väl framme i huset nickar vi till framför tjocktvn med begränsat kanalutbud och tramsar oss sedan till sömns i ett sovrum från förr. Att sedan gå i skidskola, acceptera att det finns många saker kvar att jobba på och runda av med skumtomtar i värmestugan är precis vad en ihjälstressad moder behöver.

Jag kräver inte en ball resa till Paris med bästa, bästa, finaste tjejerna. En redig pastamiddag vid ett furubord i Ambjörby med de roligaste människorna jag känner slår det mesta.

För att snudd på slå ihjäl sig på platt mark och i nästa stund plötsligt fatta stakning med frånskjut gör något med en kvinna, åtminstone med oss. Så ett må-bra-recept i december: dra ihop ett knippe personer med självdistans, åk till ett lagom högt berg, hitta en tålmodig skidlärare och toppa allt med oanständiga mängder skumtomtar. Blanda i lite bubbel, hemlisar och vi lovar att du kommer ut på andra sidan som en starkare människa som upptäckt helt nya muskelgrupper.

Kommentera