Regn, rivna trosor och Håkan

8 juni, 2014

Att runda av en stressig vecka med dålig sömn i Motala och Tjejvättern kändes inte optimalt dagen före. Samtliga i gruppen var inbillningssjuka, hade krämpor och låg sömnlöst stirrandes i taket. Tre zombies åt frukost, klädde sig för solsken och rullade ner till starten. Sedan missade vi vår start pga av nervösflams och fotografering. Väl ute på asfaltsraksträckor genom ett illgrönt försommarsverige säger Sara med blicken rakt fram:”På nästa stopp river jag trosorna!!!”. Ungefär samtidigt öppnar sig himlen och åskan mullrar in. Vi blir genomdränkta och efter 3 mil och första depåstopp är vi stelfrusna och ett styck trosor fattigare. Inte mer med det. Man ska inte skava sönder sig. Mördarbacken på Tjejvättern har vi än så länge bara hört talas om men när vi ser alla hoppa av för att leda sina springare trampar vi på och kommer snart upp på toppen. Sedan rullar det bara på. Vi mår bra och känner oss starka hela vägen. Två kilometer före mål hoppar min kedja åt helv…. Så jag springer förgäves könordsvrålande fram till en flaggvakt i turban som till slut får på den. Sur avslutning på ett i övrigt fantastiskt lopp. Rundar av dagen med Hellströmmagi på Ullevi. Kvällshimlen är ljus, publiken kokar och alla är helt eniga om att vi är med om något väldigt speciellt. Men när jag står där och ungdomshoppar till Göteborgs stolhet tillsammans med 70000 andra euforiska kan jag ändå inte låta bli att smygkänna att konserten inte är det största för mig den här dagen.

v

0 kommentarer

Liknande inlägg…

Tant Brun på mjölkpall

Tant Brun på mjölkpall

-Då sätter ni er på en pall inne i tvagningsrummet och fyller kopparkärlet med vatten som ni kastar över vänster axel. Då blir ni av med all negativ energi. Spaföreståndaren är...

läs mer
#älska löpning…….inte

#älska löpning…….inte

Nej någon kärlek till löpning existerar inte för mig. Ändå är det just löpning jag tränar mest. Löpningen är ju så enkel, bara att dra på sig skorna och liksom sticka ut. Alla säger så....

läs mer
Nollningen

Nollningen

Jag har bytt gym. Lämnat Sats efter många trogna år och köpt kort på Nordic Wellness. 44 år är jag, borde vara trygg och sval när jag nu knallar in genom dörren på mitt nya styrkeställe...

läs mer