Regn, rusk och kallsupar

28 juni, 2014

Min sambo och jag får plötsligt barnvakt och bränner upp till Delsjön. Delsjön idag är den totala motsatsen till när vi var där senast. Då kvällssol och stiltje nu spöregn och ettriga småvågor. Min sambo iförd våtdräkt utbrister att ”Sverige är fantastiskt! Tänk att den här sjön ligger i en stad….osv”. Jag plirar ut över vattnet och tycker inte det känns speciellt fantastiskt. Utan våtdräkt skakar jag innan vi ens gått i. Men så slänger vi oss i och börjar simma. Min badmössa med åsnetryck värmer lite och jag slutar hyperventilera. Två varv gör jag men när jag stinn av hybris vill dra ett tredje blåser min bättre hälft av med kärleksfulla orden:du är för kall, sjunker du hittar jag dig inte. Väl uppe tänker jag,samtidigt som jag rapar upp alla kallsupar, att det är så onödigt att drunkna en vecka före Vansbro. Jag byter om och hackar tänder som efter simskolan i Gottskär när jag var liten. Helt plötsligt kom mössan från Tjejvasan till användning också! Precis när jag bytt om spricker det upp.Det bruna vattnet glittrar charmigt och några kanotister med upprörd konversation glider förbi. Det är så här det ska vara när vi simmar nästa vecka! Nu är det bestämt.

v

1 kommentar

  1. Gunnar Spolander

    Låter härligt med en simtur i Delsjön, synd att man inte var med!
    Stor badaren & Storbaddaren

Liknande inlägg…

Tant Brun på mjölkpall

Tant Brun på mjölkpall

-Då sätter ni er på en pall inne i tvagningsrummet och fyller kopparkärlet med vatten som ni kastar över vänster axel. Då blir ni av med all negativ energi. Spaföreståndaren är...

läs mer
#älska löpning…….inte

#älska löpning…….inte

Nej någon kärlek till löpning existerar inte för mig. Ändå är det just löpning jag tränar mest. Löpningen är ju så enkel, bara att dra på sig skorna och liksom sticka ut. Alla säger så....

läs mer
Nollningen

Nollningen

Jag har bytt gym. Lämnat Sats efter många trogna år och köpt kort på Nordic Wellness. 44 år är jag, borde vara trygg och sval när jag nu knallar in genom dörren på mitt nya styrkeställe...

läs mer