Småsint i backen

19 februari, 2016

Det finns vissa saker jag inte vill erkänna nu när jag är vuxen. Att vara sämst. Jag hatar det. Jag lärde mig åka slalom i 30-årsåldern, på kurs med ett gäng danska tanter i Sälen. Tålmodigt åkte vi knapplift en hel vecka, eller ja, jag åkte och de danska tanterna rökte. Efter den veckan har min utvecklingskurva kanske inte stigit brant. Inte särskilt mycket alls, faktiskt. Det har däremot mina barns kurvor gjort. Frimodigt kastar de sig ut för backar i alla färger, medan mor bredbent hasar efter med ett inombords ”åhej” i varje sväng. (Maken ligger utom tävlan sen han gick i skidbalett (sant) i späda år.) 
Det värsta är de goda råden. När nioåringen med bekymmersveck i pannan säger ”du borde böja mer på knäna, mamma”, kan jag inte ta det alls. Jag vill slåss. Mycket omoget. Jag är inte alls den där kvinnan med Öppet Sinne som jag vill ge sken av utan tvärtom en Småsint och Tjurig kvinna med ett Naggat Självförtroende. Inte bra. Kanske världens sämsta förebild. 
Vad som är ännu värre är den orimliga glädje jag känner när vi ska hyra skidor och jag är den enda i familjen som kan göra mig förstådd på franska. Jag blir rusig och pratar på om familjens åkförmågor (”intérmediarie” säger jag menande. Betyder ”medel”) och får självförtroendet åter. Det kan möjligen hända att jag på god franska påstod att jag hade stl 306 i pjäxstorlek, men det behöver ingen få veta. 
Hälsningar
Småsint Vädur -72

v

0 kommentarer

Liknande inlägg…

Tant Brun på mjölkpall

Tant Brun på mjölkpall

-Då sätter ni er på en pall inne i tvagningsrummet och fyller kopparkärlet med vatten som ni kastar över vänster axel. Då blir ni av med all negativ energi. Spaföreståndaren är...

läs mer
#älska löpning…….inte

#älska löpning…….inte

Nej någon kärlek till löpning existerar inte för mig. Ändå är det just löpning jag tränar mest. Löpningen är ju så enkel, bara att dra på sig skorna och liksom sticka ut. Alla säger så....

läs mer
Nollningen

Nollningen

Jag har bytt gym. Lämnat Sats efter många trogna år och köpt kort på Nordic Wellness. 44 år är jag, borde vara trygg och sval när jag nu knallar in genom dörren på mitt nya styrkeställe...

läs mer