#sportlov

22 februari, 2016

Barn i motljus, barn på fjälltopp, skrattande familj i sittlift, choklad i backen, tummen upp med öl i snöfotölj och barn som kramar fjällanläggningens maskot. Skidresan är fantastisk på facebook och Instagram. Skidresan är ju i sanningens namn magisk i verkligheten också men det är fler filter IRL när förkyld minderårig får ankarliften i huvudet än på glatt barn på instagram.
Går igenom våra bilder och jädrar vad vi äter gulasch, åker längd och busar i liften. Dessutom är det kanonväder på alla bilderna.
Vill bara för er som inte kom iväg det här sportlovet och kanske har hänförts kring #sportlov #snöbus #nukörvi bara i förbifarten göra en bildbikt från vår resa.
En fjällsemester är, för de flesta av oss i-landsmänniskor en veckas friluftsliv utanför vår bekvämlighetszon. Svetten i ryggslutet som bubblade fram första dagen på skiduthyrningen ligger liksom kvar latent hela veckan.
Bakom mitt kort på färgglad tioåring mot glittrande fjällvidd låg dramatisk vurpa med skrapad näsa, bråk om att VI inte spelar minecraft när vi ska ut i backen och den eviga pjäxpaniken då du i för varma kläder ska huka ner på varmt golv och finjustera hyrda skodon.
Att vi alla varit sjuka på resan syns inte på en endaste bild. Nej vi har minsann rosiga kinder av den höga luften, inte av febern.
Efter tio timmar i bil är vi nu hemma och summerar resan. Sonen tyckte att två saker på stack ut:1. ”När mamma härmade den värmländska farbrorn på macken ”och 2. ”när mamma tappade ner skidorna för trappan”.
Tusan också att jag inte tog kort på det!!

v

0 kommentarer

Liknande inlägg…

Tant Brun på mjölkpall

Tant Brun på mjölkpall

-Då sätter ni er på en pall inne i tvagningsrummet och fyller kopparkärlet med vatten som ni kastar över vänster axel. Då blir ni av med all negativ energi. Spaföreståndaren är...

läs mer
#älska löpning…….inte

#älska löpning…….inte

Nej någon kärlek till löpning existerar inte för mig. Ändå är det just löpning jag tränar mest. Löpningen är ju så enkel, bara att dra på sig skorna och liksom sticka ut. Alla säger så....

läs mer
Nollningen

Nollningen

Jag har bytt gym. Lämnat Sats efter många trogna år och köpt kort på Nordic Wellness. 44 år är jag, borde vara trygg och sval när jag nu knallar in genom dörren på mitt nya styrkeställe...

läs mer