Stress på spa

6 augusti, 2018

Två ben sticker upp som ett proffstecken mitt i skogsavdelningen på Vann Spa. Det är en mycket glad sexåring som med sprutande näsborrar dyker upp mitt bland oss spaare.
– Det här kunde jag inte när jag var fem skriker han till sin mamma som med lugn, eventuellt lite hotfull röst förklarar att här är människor för att slappna av, inte för att se någon stå på händer. De lämnar den lilla grottan och kvar blir jag och min son tillsammans med en innerligt kärlekspar.

De visar sin kärlek så högtljutt att jag inte alls hör de rofyllda skogsljuden. Min son som går all in med relaxen flyter runt med slutna ögon och missar all kärlek. Själv vill jag skrika LÄGG AV! jättehögt. Paret vars dialekt inte andas storstad börjar viska saker till varandra och skrattar sexigt. Vi är samtliga hulkengröna inne i den sk skogspoolen.
Jag svettas besvärat och petar på min son som kränkt samt pga av öron under vattnet vrålar:Men ååå jag sov nästan!

Vi slirar på hala spatofflor vidare till storpoolen som är proppad av ett äldre klientel och flera av dom har nog bränt sig i solen för det hänger flagnade skinn både här och där. Som dom njuter. Jag tänker på lös hud och vill fly. I utsiktsbastun där större delen av Bohuslän sitter uppflugna som hönor är golvet så varmt att min son slänger fina sparocken som en bro mellan dörren och laven. Hönorna har aldrig sett något roligare.
-Jag har knappt någon puls ler en kvinna mot sin väninna som i sin tur är så avslappnad att hon knappt orkar nicka till svar.
Min puls är uppe i minst 200 slag.
Vi halkar ur och i samtliga bad och bastur. Sedan går vi upp på rummet och jag som glömt balsam försöker hetskamma håret från Ronja Rövardotterstadie utan framgång.
På middagen ser vi alla som vi sett i spa-avdelningen. Kärleksparet är fortfarande tokiga i varandra och äter middag på samma stol. Äldre hudgänget är så fina och släta…. Handstående sexåringen kommer gående med flera av hotellets biljardbollar innanför tröjan och min son slår på stort och äter majs, vitt bröd och pasta från den mulliga sommarbuffén.
Nästa morgon ställer vi klockan på 7 och får hela Vann spa för oss själva. Vi simmar, bastar och halvsover i de varma utepoolerna. Vi står på händer och jag tänker att all lös hus måste lösts upp under natten. Samtidigt som turturduvorna checkar vi ut. De är trötta. Vi är pigga. Olika det där. I mitt nästa liv ska jag bli en harmonisk spa-människa som inte noterar hud i rörelse, dialekter, snorsprutande näsborrar, biljardbollar och kyssljud. Då ska jag njuta medan all min hud sakta lämnar min kropp och knappt orka svara min pulslösa kompis tilltalar mig. Det blir fint. Längtar!

v

0 kommentarer

Liknande inlägg…

Tant Brun på mjölkpall

Tant Brun på mjölkpall

-Då sätter ni er på en pall inne i tvagningsrummet och fyller kopparkärlet med vatten som ni kastar över vänster axel. Då blir ni av med all negativ energi. Spaföreståndaren är...

läs mer
#älska löpning…….inte

#älska löpning…….inte

Nej någon kärlek till löpning existerar inte för mig. Ändå är det just löpning jag tränar mest. Löpningen är ju så enkel, bara att dra på sig skorna och liksom sticka ut. Alla säger så....

läs mer
Nollningen

Nollningen

Jag har bytt gym. Lämnat Sats efter många trogna år och köpt kort på Nordic Wellness. 44 år är jag, borde vara trygg och sval när jag nu knallar in genom dörren på mitt nya styrkeställe...

läs mer