Team Kompression

13 augusti, 2016

-Jag ska ha ett par gångjärn säger jag till snickarskägget i kassan på bygghandeln.Precis här finns det två vägar att gå.
1. Dumglad som inte vet ett jota om gångjärn.
2. Världsvan renoverare som kan allt om gångjärn.
I affären rör sig 99% män klädda i byggdamm och erfarenhet. Dom har bara bränt iväg mitt i en takläggning för att köpa en livsviktig skruv som dom vet precis var den finns. Det är nästan som om männen har en egen klubb där bland hyllorna. Dom har det mysigt med alla dyra borrmaskiner och spackel. Tänker att dom drar ut på besöket för att få vila lite och vara ifred. Jag vill så gärna vara med i mysiga byggklubben.
Jag sticker ut där jag står med irrande blick helt klädd i kompression och ändå väljer jag väg 2.
-Jaaaaa dööö(dö=du på snickarspråk) Gångjärn har vi öööööver 20 olika. Expediten tittar skeptiskt på kompressionsmiffot.
-58 ska jag ha säger jag med slö blick och förväntar mig ett VIP-pass in i byggklubben. Jag har läst på noga för att verka tuff, lägger inte till millimeter i beställningen men tänker att han nu kanske tror att jag vill ha 58 stycken gångjärn.
-58 säger döööö. Han går först och jag släntrar lojt bakom och tänker att han måste tro att jag är en av dom, byggarproffsen.
Men sedan går det brant utför. Han frågar om hur dom ska vara hängda utan att mena höger eller vänster som jag tror och så nämner han något om hanen. Kanske är hanen snickarglosa för min sambo. Det är det inte utan den är den delen av gångjärnet som så att säga har ett manligt könsorgan. Jag rasar rakt ner till novis och fnittrande utan pardon.
Vi hittar ingen 58:a och blir stående vid datorn väntandes på lagerstatus.
-Är dom värda priset? säger han plötsligt mitt i allt och nickar mot mina kläder.
Jag snickesnackar om kompression, lopp, återhämtning och får tom in att jag ”kör en del triathlon”. Att jag bara gjort en riktig tävling kommer liksom inte alls fram.Han hummar imponerat. Maktbalansen är återställd. Han är kung över alla verktyg och jag är låtsasdrottningen över träning. Jag har min klubb och han har sin. Tror jag håller mig till kompressionsklubben. Men det klart är det någon som behöver en kort, högerhängd hane kan jag fixa det för här ser ni en triathlet som vet precis var dom finns.

v

1 kommentar

  1. Åsa

    Som vanligt – galet roligt skrivet! Och hög igenkänningsfaktor på det där med byggvaruhandel.

Liknande inlägg…

Tant Brun på mjölkpall

Tant Brun på mjölkpall

-Då sätter ni er på en pall inne i tvagningsrummet och fyller kopparkärlet med vatten som ni kastar över vänster axel. Då blir ni av med all negativ energi. Spaföreståndaren är...

läs mer
#älska löpning…….inte

#älska löpning…….inte

Nej någon kärlek till löpning existerar inte för mig. Ändå är det just löpning jag tränar mest. Löpningen är ju så enkel, bara att dra på sig skorna och liksom sticka ut. Alla säger så....

läs mer
Nollningen

Nollningen

Jag har bytt gym. Lämnat Sats efter många trogna år och köpt kort på Nordic Wellness. 44 år är jag, borde vara trygg och sval när jag nu knallar in genom dörren på mitt nya styrkeställe...

läs mer